Så här mycket tjänar Mikael Tornving – Jeopardy-stjärnan gör succé och jobbar tio veckor om året

Mikael Tornving gör succé som programledare i Jeopardy.
Den folkkäre skådespelaren jobbar med tv ungefär tio veckor om året, skriver Nyheter24.

Den klassiska tv-frågesporten ”Jeopardy” gjorde comeback i ny tappning i Kanal 5 i början av 2023. Nu har en ny omgång dragit i gång, och precis som tidigare är det komikern och skådespelaren Mikael Tornving som ger svaren – medan deltagarna ställer frågorna.

Deltagare i måndagkvällens avsnitt är tv-profilen Mikael ”Soldoktorn” Sandström samt programledarna Lotta Bromé och Pekka Heino – och det utlovas på förhand en jämn kamp.

Artikeln fortsätter under bilden.

Micke Tornving med deltagarna Lotta Bromé, Pekka Heino och Mikael Sandström. Foto: Warner Bros. Discovery

Förr om åren gjorde Magnus Härenstam (1941-2015) programmet till sitt, men Tornving berättar att han inte känt någon press inför att efterträda ”Fem myror är fler än fyra elefanter”-ikonen på posten som programledare.

– Jag måste faktiskt erkänna att jag inte kände någon oro och jag jämförde mig inte. Magnus gjorde det på sitt sätt och jag måste göra det på mitt sätt. Jag har inte tittat på gamla program med Magnus Härenstam och försökt kopiera på något sätt. Jag har ju min stil, säger Mikael Tornving till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Sen är jag ingen duvunge längre. Jag är över 60 och känner inget behov av att försöka reproducera någonting som någon annan gjort. Jag gör det på mitt sätt och funkar det så funkar det och gör det inte det får jag väl veta det då, säger Tornving, som tittarna tidigare bland annat kunnat se i TV4:s ”Parlamentet” där han briljerat i många år med sin humoristiska tajming.

Artikeln fortsätter under bilden.

Micke Tornving leder ”Jeopardy” 2024. Foto: Kanal 5

När Tornving inte programleder ”Jeopardy” är hans främsta prioritering att få tid att umgås med nära och kära. Detta har lett till att han valt att jobba ”endast” tio veckor om året. Tv-profilen och komikern beskriver det som en himmelsk tillvaro.

– Jo, men det är det. Och det är inte för att jag tjänar så in åt helvete mycket pengar, utan det är för att jag sett till att ha väldigt låga kostnader. Jag bor i en liten lägenhet till exempel, säger Mikael Tornving till Nöjeslivet.

Enligt Nyheter24 hade profilen en fastställd förvärvsinkomst på 628 600 kronor för år 2022, samt ett överskott av kapital på 259 794 kronor.

”Jeopardy” sänds måndagar klockan 20.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version