Nu får väl TV4 skärpa sig – alla nya twister håller på att förstöra Robinson fullständigt

Jag börjar ledsna rejält på immunitetsförgörare, blodshämnder och ett ”Gränslandet” som ingen deltagare vill åka till.

”Robinson” går knappt att känna igen längre. Jag undrar vad Anders Lundin egentligen tycker om alla de här twisterna och moderna påhitten som ska chocka både deltagare och tittare.

Personligen blir jag bara mer osugen på att titta vidare.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Det fanns en tid då ”Robinson” handlade om att överleva. Då deltagarna tvingades leta, samla och jaga sin egen mat, bygga sina egna regn- och vindskydd samt försöka hålla sig i skinnet för att inte de andra skulle rösta ut en.

Nu handlar allting om det sociala spelet.

Man ska pakta och bygga relationer med alla men samtidigt ha i åtanke att vem som helst kan hugga en i ryggen. Man ska definitivt roffa åt sig en immunitet eller en annan påhittad fördel om man får chansen.

Anders Lundin i öråd
Anders Lundin i ”Robinson”-örådet. Foto: TV4

Nu för tiden får deltagarna både maten serverad på ett annat sätt än tidigare. De får i viss mån redskap och andra verktyg de behöver för att bygga sig ett läger.

De har till och med börjat få hjälp av produktionen hur de ska klara av det sociala spelet på ön.

Vad säger Harald om detta?

Förr var det så att om du fick flest röster på dig i ett öråd så åkte du helt enkelt ut. Det fanns inga livlinor.

I dag är det så mycket annat som påverkar utgången i ”Robinson”. Det är inte nödvändigtvis den person som laget vill ha ut som faktiskt lämnar. Allt handlar om hur produktionen har lagt upp sina twister.

Jag är så trött på allt vad hemliga immuniteter, svarta röster, blodshämnder och immunitetsförgörare heter. Jag är less på ”Gränslandet”, som ingen deltagare längre vill åka till. Ingen orkar ens få en andra chans i tävlingen – de vill hellre hem och äta mat och chilla.

Harald Treutiger sitter nog hemma just nu – om han ens kollar på programmet, vilket känns oerhört tveksamt – och suckar högt. Vad är det för trams TV4 håller på med?

Varför fortsätter de med sina nya påhitt, märkliga twister och kaosartade öråd. Både deltagarna och tittarna blir helt förvirrade. Har X eller Y en hemlig immunitet som helt plötsligt kan användas och förändra hela utfallet av örådet? Har någon en svart röst eller en blodshämnd som hänger över en? Då blir man en enkel måltavla i kommande öråd.

Det räcker nu TV4

Det är så många OM och MEN. Det är så mycket som känns uppgjort på förhand av TV4. När någon med stor sannolikhet är på väg hem i nästkommande öråd löser produktionen en liten skattjakt för det ena laget där en immunitet står på spel. Av en slump hittar då just rätt person immuniteten nedgrävd i sanden.

Äh, det är bara för mycket! Det räcker nu TV4.

Vi fick verkligen se prov på detta beteende i söndagens avsnitt av ”Robinson”. När Lag Syd hamnar i öråd pratar deltagarna om att Ci sitter inne på en immunitetsförgörare. Det är dessutom känt att Gustav och Pelle tidigare har hittat en immunitet som de kan använda om de vill.

Karin Robinson immunitet
Karin med sin nya immunitet som hon fick av Gustav och Pelle. Foto: TV4

De ger bort den till Karin, som därmed inte kan bli utröstad. De två röster som hon ändå fått på sig i örådet stryks.

Sedan kommer plötsligt Rooble och Alma från Lag Nord och ska avgöra vem av Marcus och Ci som ska åka hem, de får lägga en svart röst på den de vill ha ut.

Det blev Marcus, som då får chansen att slå sönder en urna som antingen resulterar i en blodshämnd eller en duell. I och med att han fick blodshämnden så är hans resa i ”Robinson” över. Eller? Nej, juste. Han fick ju en andra chans i ”Gränslandet”.

Låter detta snurrigt? Det är nya ”Robinson”, så som TV4 vill ha det.

Själv har jag ledsnat för längesen.

Vad tycker ni om alla twister och livlinor i nya ”Robinson”? Tycker du att det tillför någonting eller är du också trött på alla nymodigheter?

Skriv vad du tycker i kommentarsfältet på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev