Turid vann 24 miljoner på Triss i Nyhetsmorgon – flög till Portugal

Turid kammade hem mäktiga drömvinsten – nu har miljonären lämnat Sverige: ”Sagt upp mig”

Om jag vinner flera miljoner så säger jag upp mig från jobbet”. En tanke som har slagit många – men få är de som faktiskt får chansen att uppleva den drömmen.

För Turid har det precis blivit verklighet.

Så fort hon insåg hur mycket pengar hon hade vunnit tog hon sitt pick och pack och lämnade landet.

Turid Selbekk, 61, skrapade hem hela 24 miljoner (!) kronor i lördags. Det var den högsta vinsten i Nyhetsmorgon hittills i år.

Hon och fästmannen Espen hade dessförinnan köpt tre Triss-lotter och på den sista blev det klövervinst. Priset var att Turid fick åka från sitt hem i jämtländska Hallen i Åre kommun ner till TV4-huset på Gärdet i Stockholm.

När lotterna skrapades i studion var det fler än programledaren Jenny Strömstedt som tappade hakan. Först fick Turid reda på att hon skulle få en månatlig utbetalning i 20 år – sedan skrapade hon fram summan.

Läs mer: Här skrapar Turid hem mäktiga miljonregnet – vinstsumman sätter Jenny Strömstedt helt ur spel: ”Herregud”

”Måste smälta det här lite”

100 000 kronor i månaden i 20 år – eller om man så vill 24 miljoner kronor. Snacka om pengaregn!

– Herregud, det är helt fantastiskt! Det finns många tankar om framtiden nu, men vi måste smälta det här lite först. En sak som är bestämd är att vi ska åka på en lång motorcykelsemester i Europa nästa år, sa hon i programmet.

Turid och fästmannen Espen. Foto: TV4

Dessutom avslöjade hon att hon och Espen har planer på att gifta sig. Vilket bröllop det kan bli nu när budgeten ökade en aning.

Turids vinst är den största Triss-vinsten i Nyhetsmorgon i år och även den näst högsta som går att få. Det mesta är 100 000 kronor i månaden i 25 år, vilket blir totalt 30 miljoner kronor.

Trots att det bara gått ett par dagar sedan Turid kammade hem drömvinsten har hon redan använt en del av stålarna för att börja leva sitt nya liv.

Nyhetsmorgon-gänget ringde upp henne under tisdagen för att höra vad hon hittat på. Turid och Espen svarade då på länk från Albufeira i Portugal. Paret hade lämnat Sverige med en gång för att komma till värmen.

Hade en deal med sin närmaste chef

Vad kommer hända framöver då? Kommer de leva som kungar och spendera pengarna på en gång?

– Det här är ju en vinst på 20 år, det är ju inte en klumpsumma, så jag tror att vi kommer leva ganska normalt, säger hon i TV4 och fortsätter:

– Den stora grejen som jag har gjort det är att jag har sagt upp mig från jobbet.

Beskedet får Anders Pihlblad, Maria Forsblom, Johan Macéus, Thomas Ritter, Rania Shemoun Olsson och Ulrika Elvgren som samtliga sitter i studion att jubla. De tycker att det var helt rätt beslut av Turid.

Gänget i Nyhetsmorgon, plus Turid på länk från Portugal. Foto: TV4

– Min närmaste chef och jag, vi sa det innan vi åkte ner att om det blir högst vinsten så har du uppsägningspapprena redo. Då skrattade han och sa: ”Ja ja ja ja”. Så ringde jag i går, så säger han: ”Gäller verkligen det här fortfarande?”. Ja!, berättar hon.

Turid har jobbat på en fabrik med produktkontrollering i 20 års tid. Nu är det slut med det.

Stort grattis till supervinsten! Vad skönt att kunna slippa arbeta och bara njuta av varje dag som kommer. Ha en trevlig resa i Portugal.