Robinson-deltagarna bjöds på vinbuffé – sedan tvingades de tävla stupfulla: ”Spydde i buskarna”

”Robinson”-deltagarna bjöds på en härlig buffé med mat och vin för att fira att de nått sammanslagningen. Men plötsligt skulle de göra upp om vem som skulle bort från ön.

Flera av deltagarna var märkbart påverkade av alkoholen.

– Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Vi var ju flera som stod och spydde i buskarna innan start, säger Simone Sjöström till Aftonbladet.

Lag Syd och Lag Nord skulle sluta samman och bli till ett läger. Deltagarna från båda lagen möttes under måndagens avsnitt av ”Robinson” upp på stranden där ett dukat bord väntade på dem.

De bjöds på grillspett, grönsaker, frukter, korvar, bröd och massor av annat gott – framför allt var det fri tillgång till vin.

Läs mer: Efter Charlottas konflikter med Ci – så är deras relation i dag efter Robinson: ”Hoppas våra vägar korsas” 

Någonting många utnyttjade.

Eftersom deltagarna inte ätit så mycket under tiden de varit isolerade på sina öar var det flera som frossade rejält i diverse läckerheter.

Festmåltiden i Robinson
Festmåltiden i ”Robinson”. Foto: TV4

”Aldrig mått så dåligt”

En bit in i middagen kom programledaren Anders Lundin, 65, och gjorde dem sällskap. Han skålar med deltagarna och avslöjar att det är dags för kamp.

Den som kommer sist i tävlingen måste lämna ”Robinson”. Flera av deltagarna fick panik när de såg den tuffa hinderbanan som väntade.

– Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Vi var ju flera som stod och spydde i buskarna innan start. Vi hade ju inte ätit mat på flera veckor, och sedan trycka all den här maten och alkoholen, vi hade ju inte räknat med att vi skulle tävla, säger Simone Sjöström, 24, till Aftonbladet.

Alkoholen dämpade smärtan

Många var proppmätta och berusade efter måltiden. Det gjorde så att deltagarna hade svårt att ta sig igenom hinderbanan utan att snava eller ramla. Simone slog sig bland annat riktigt illa på ett balanshinder.

– Hade vi inte druckit massa alkohol kanske jag inte hade trillat alls, men man var ju lite bedövad ändå när man sprang hinderbanan, säger hon.

Alkoholen gjorde däremot så att hon inte kände av smällen efter fallet lika mycket. Efter tävlingen fick deltagarna medicinsk hjälp.

Simones fall i Robinson
Simones fall i ”Robinson”. Foto: TV4

– Vi alla var mer eller mindre utslagna, även nästa dag. Man mådde väldigt dålig, men man ville ju inte heller spy upp maten för man visste att kroppen behövde energin så man mådde väldigt dåligt. Men läkaren är jättesnäll och vi fick någon magmedicin av henne som skulle hjälpa matsmältningen, säger Simone.

Trots att hon inte kände av smärtan så pass mycket resulterade Simones fall att hon fick gå runt med ryggsmärtor resten av ”Robinson”-äventyret.

Alma spyr i Robinson
Alma var en av de som spydde inför tävlingen. Foto: TV4

TV4:s svar om beslutet

TV4 har senare kommenterat beslutet att servera alkohol till deltagarna inför en viktig tävling.

Deltagarna ställs inför mängder av utmaningar och tvister under ”Robinson”, så även under sammanslagningen. Vi tar alltid deltagarnas hälsa och säkerhet i beaktning när de ska tävla”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent, till Aftonbladet.

Jösses, vilken tävling det där var! Aldrig har vi skådat någonting liknande.

Det var inte helt schysst av produktionen att göra på det sättet. Vad tyckte du om tävlingen? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev