Foto: SVT/TT

Rolf Lassgårds hårda kritik mot Hotell Romantik – därför sätter han ner foten: ”Gått för långt”

”Hotell Romantik” väcker känslor.
Nu ger skådespelaren Rolf Lassgård sin syn på SVT:s kärleksreality för mogna singlar.
– Där har det gått för långt, säger han i en intervju med TT.

”Hotell Romantik” är programmet där 24 singlar, alla över 65 plus, letar efter den rätta. De kärlekstörstande deltagarna i SVT:s reality möts på ett slott i Portugal där de får tillbringa en vecka tillsammans.

En av deltagarna är 85-åriga Kerstin Stålhammar som blivit en riktig tittarfavorit den här säsongen, som är den andra i ordningen.

Hon vill med sin medverkan försöka hjälpa till att krossa ålderismen.

– Jag blev castad tre gånger och fick tjata mig in i programmet. Jag vill visa att ålderismen är förfärlig, säger hon i en intervju med Senioren, SPF Seniorernas medlemstidning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kerstin i "Hotell romantik". Foto: Janne Danielsson /SVT
Kerstin i ”Hotell romantik”. Foto: Janne Danielsson /SVT

I ett avsnitt blev Kerstin och Klaus utsedda till ”Kvällens par”. De fick då bege sig till en strandvilla utan övriga deltagare i programmet. Tv-tittarna fick sedan se hur de båda badade nakna i havet – ett minne som Kerstin vårdar ömt i dag.

– Vi gick med kläderna på ned mot stranden för att titta. Det var stilla och helt underbart och så sa jag att jag skulle vilja bada. Det ville Klaus också och då undrade vi om vi skulle göra det nakna. Så blev det. Vi vill visa att även vuxna kan göra det, säger hon.

Färgstarka profilen Anna Efverlund har också letat sig in i tittarnas hjärtan under säsongens gång. Hon menar att det viktigaste under dejterna är att ställa frågor till motparten.

– Man ska inte framhäva sig själv så mycket när man träffar någon, man borde vara mer intresserad och ställa frågor som man kan besvara. Det måste ju bli en dialog, inte en monolog som det är hela tiden i generationsskaran som jag umgås med. Hundra frågor och jag får inte en fråga tillbaka. Karlarna borde verkligen skärpa sig, de är så egotrippade. Att man överhuvudtaget är intresserad av karlar är ju jättekonstigt egentligen, säger Anna i en intervju med magasinet Femina.

Rolf Lassgårds kritik mot nya säsongen av ”Hotell Romantik”

I programmet deltar också skådespelaren Lotta Ramel.

En annan skådis som följt programmet framför tv:n är Rolf Lassgård. I en intervju med nyhetsbyrån TT berättar han nu om sina intryck av andra omgången av ”Hotell Romantik”.

Och 69-åringen – aktuell med den danska filmen ”Möte i Rom”, där han spelar huvudpersonens gamla konstlärare – är inte imponerad.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240327 Rolf Lassgård, aktuell i den danska filmen "Möte i Rom", där han spelar huvudpersonens gamla konstlärare. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20240327 Rolf Lassgård, aktuell i den danska filmen ”Möte i Rom”, där han spelar huvudpersonens gamla konstlärare. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Jag har tittat väldigt lite och jag tycker faktiskt att all den charm som första säsongen hade gör att den här säsongen känns så tydligt regisserad enligt modellen, säger Lassgård till TT, enligt Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Produktionen hade inte riktigt lika stora kontroll i fjol. Det är deltagarna man tycker om, inte hur de ska stötas och blötas enligt ”Robinson”-konceptet. Där har det gått för långt.

På söndagkvällen sänds det näst sista avsnittet i ”Hotell Romantik” – och den här gången hamnar tilliten i fokus.

– Hur starka är säsongens par? De utmanas med acroyoga och en tuff rappellering ner i en grotta blir till ett riktigt bergsdrama. Sista kvällen betyder överraskning och det ingen trodde skulle hända sker, skriver SVT i sin tablåtext om avsnittet.

”Hotell Romantik” sänds söndag 7 april klockan 21.00 i SVT1 samt även från och med lördag i SVT Play.

Vad tycker du om programmet och Rolf Lassgårds kritik? Skriv gärna en kommentar!