Foto: Kanal 5/Youtube

Mikael Tornvings hyllning till Magnus Härenstam – så vill han hedra stjärnan i Jeopardy

Klassikern ”Jeopardy” är synonymt med Magnus Härenstam.
Nu berättar programledaren Mikael Tornving om sina känslor kring att ta över programmet efter legendaren.
– Magnus gjorde det på sitt sätt och jag måste göra det på mitt sätt, säger han till Nöjeslivet.

När Kanal 5 i januari 2023 väckte nytt liv i klassikern ”Jeopardy” hade det gått nästan tio år sen frågesporten senast syntes i svensk tv.

Då vände sig kanalen till rutinerade komikern och skådespelaren Micke Tornving, 63, att ta över programserien.

Det slutade i succé.

Tornving leder nu sin tredje säsong i av tittarfavoriten, där kändisar tävlar om vinstpengarna som sedan skänks till välgörande ändamål.

Artikeln fortsätter under bilden.

Micke Tornving. Foto: Linus Hallsénius/Warner Bros. Discovery
Micke Tornving. Foto: Linus Hallsénius/Warner Bros. Discovery

För Nöjeslivet berättar Micke Tornving om sina tankar och känslor inför att ta över programmet efter Magnus Härenstam. ”Fem myror är fler än fyra elefanter”-ikonen ledde över 1 600 avsnitt av Jeopardy när han tog programmet till Sverige i början av 1990-talet. Härenstam ledde frågesporten mellan 1991–2005 och blev utsedd till ”meste frågesportledaren i svensk tv” i svenska upplagan av Guinness rekordbok 2001.

Så ska Tornving hedra Härenstams minne

Härenstam gick ur tiden sommaren 2015, 73 år gammal. Micke Tornving har bilden klar för sig vilket som är det bästa sättet för honom att hedra Härenstams minne i ”Jeopardy”.

– Jag måste faktiskt erkänna att jag inte kände någon oro och jag jämförde mig inte. Magnus gjorde det på sitt sätt och jag måste göra det på mitt sätt. Jag har inte tittat på gamla program med Magnus Härenstam och försökt kopiera på något sätt. Jag har ju min stil, säger Micke Tornving till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Sen är jag ingen duvunge längre. Jag är över 60 och känner inget behov av att försöka reproducera någonting som någon annan gjort. Jag gör det på mitt sätt och funkar det så funkar det och gör det inte det får jag väl veta det då.

Dessutom har han tagit hjälp av en av Härenstams tidigare kollegor i kulisserna. Detta i form av frågeredaktören Karin Ahlenius, som tillsammans med Jenny Öhman tar fram svaren till programmet.

– De är ju superproffs. Karin har jobbat med till och med Magnus Härenstam en gång i tiden och gjort frågor en gång i tiden, så hon är superrutinerad. De är jätteduktiga, de två, säger Micke Tornving.

Två superproffs! Nu passar vi på att visa vår uppskattning för såväl Härenstam som Tornving. Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev