Så var Anders Öfvergårds första besök på Ica efter köttdomen

Anders Öfvergård. Foto: TT/Shutterstock

Anders Öfvergård. Foto: TT/Shutterstock

Nu berättar Anders Öfvergård om sitt första besök på Ica – efter köttdomen.

Anders Öfvergård är tillbaka i tv-rutan. Programledaren, som slog igenom med succéserien ”Arga snickaren”, gör comeback i Kanal 5 – där han är dubbelt aktuell under våren.

Dels som en av stjärndeltagarna i ”Över Atlanten” (tisdagar), och dessutom med egna programserien ”Renoveringsdrömmar” (onsdagar).

I den senare hjälper snickarprofilen och filmteamet familjer som följer sina drömmar och renoverar exceptionella hus.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240201 Anders Öfvergård på Warner Bros Discoverys vårmingel. Foto: Jessica Gow / TT

– Det är ändå det som jag tycker är den finaste mänskligheten, när vi förstår att vi finns för varandra och hjälper varann i stället för att stjälpa varandra. Varför finns vi på jorden annars? Hjälp varandra, både i motgångar och i framgångar. Det är väl att finnas där för varandra, säger Anders Öfvergård till Nöjeslivet.

Han berättar att serien är inspelad över lång tid, och att projektet varit en dröm sen länge.

– Sen har väl jag kanske ganska stor kunskap i form av husbyggen. Det är klart att jag kommer med goda råd. De tycker också att det är jävligt härligt att kunna ringa. ”Nu har vi upptäckt att fan, golvet är helt ruttet, vad gör vi?”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Öfvergård i ”Renoveringsdrömmar”. Foto: Kanal 5

Vad betyder det för dig att du fått det här programmet av Kanal 5?

– Det är jättestort. Det betyder jättemycket för mig. Sen när jag får frågan om att göra ett sånt här program som jag drömt om länge. Jag har ju haft produktionsbolag, har pitchat idéer och drömt om att serieberätta i stället för att ha avslutande episoder, säger Öfvergård.

Dessutom är Anders Öfvergård alltså även aktuell som en av deltagarna i ”Över Atlanten”. I första avsnittet när kändisdeltagarna kastar loss skojar Öfvergård om köttdomen genom att bjuda de andra deltagarna på just kött.

Det var i somras som tv-profilen dömdes för ringa stöld efter att en butikskontrollant stoppat honom med kött som inte blivit självscannat i samband med ett inköp i en Ica-butik. Tingsrätten dömde Öfvergård – mot dennes nekande – till 40 dagsböter, rapporterar TV4.

I ”Över Atlanten” gav han sin version av vad som hände i matbutiken när han ertappades med köttet.

– Om vi nu ska prata om elefanten i rummet, så var det så här att jag var och handlade på Ica Maxi. Jag tar fem köttbitar, två entrecoter och tre utskurna biffar. Sen är jag helt säker på att jag scannat dem, men tydligen inte. Då ville de titta i påsen när jag hade gått ut, och då var det tre bitar som inte var scannade. Då sa jag: ”men då ska jag betala dem”. Då sa dem: ”Nej, det får du inte, vi ringer polisen”. Sen tog dem det direkt, sade Öfvergård i ”Över Atlanten”.

Anders är noga med att poängtera att han inte gjorde detta med uppsåt.

– Uppenbarligen har jag ju gjort fel. Eftersom jag inte hade scannat de där tre bitarna. Det jobbiga tycker jag är, när man vet att man inte har ett uppsåt, så är det jävligt jobbigt att inte bli trodd på. Att andra kollegor till oss, som är offentliga, gottar sig i det här, säger han.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

I programmet berättar han också hur det var att kliva in i en Ica-butik igen – efter domen.

– Det tog ganska lång tid innan jag gjorde det. Jag tog mod till mig. Jag gick inte in på samma affär. Jag gick in på en Ica Maxi i Örebro för att jag skulle iväg och jobba. Och det var nästan så att jag kände att… ”Får jag gå in här? överhuvudtaget? Jag tittade mig om så här, säger han i Kanal 5:s ”Över Atlanten”.

Kollegan Malin Gramer undrar då om det blev självscanningen, varpå Anders svarar direkt med ett skratt:

– Nej, det kommer jag aldrig att göra igen!

Artikeln fortsätter under videoklippet.

”Renoveringsdrömmar” sänds onsdagar klockan 20.00 våren 2024 i Kanal 5.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version