Foto: SVT

Sanningen bakom dramatiska bilderna i ”Mästarnas mästare”

Hon nådde inte hela vägen fram.

Efteråt gratulerade Frida Hansdotter vinnaren Michel Tornéus i den tuffa ”Mästarnas mästare”-finalen 2020.

Nu berättar hon om känslorna bakom de dramatiska och fina bilderna i SVT.

Två före detta elitidrottare som nyligen avslutat sina respektive guldkantade karriärer inom friidrott och alpint.

Då blev kampen hård och ärlig mellan Michel Tornéus och Frida Hansdotter i ”Mästarnas mästare”.

Foto: SVT

Till slut stod Tornéus som mästare med bucklan i sin hand. Och Hansdotter var snabbt framme för att gratulera med en kram. Omedelbart efter finalgrenen stod hon bredvid Tornéus som en förlorare – men med ett stort leende på läpparna.

– Nej men, jag tycker det känns fantastiskt ändå! Så kul att tävla och ha varit med i programmet, men sen får jag hem och träna på precision tror jag, sade Hansdotter i programmet med ett skratt.

De fina bilderna i tv kablades ut för SVT-tittarna på söndagskvällen.

Foto: SVT

Upp- och nergångar för Frida Hansdotter i SVT

Efter finalen berättar Frida Hansdotter om känslorna bakom bilderna i tv-programmet, och hela resan.

– Min resa i ”Mästarnas mästare” var väldigt upp och ner. Den började nere och gick  sen uppåt. Första tiden var en pärs, med ”Poseidon” och kistan…jag gillar inte att dyka. Nu efteråt kan jag tycka ”varför var det så jobbigt?”. Där och då tänkte jag att jag ville ta mig hem igen, innan det vände. Hela den resan att få vara med på Mästarnas mästare har varit fantastisk. Bara att jag tog mig till final är…wow! I år var det tufft startfält. Jag tror att det ändå kändes som en vinst i sig att få vara i final. Jag var ensam tjej kvar i finalen, och tidigare är det väl bara två tjejer som vunnit genom tiderna. Så jag är nöjd, säger Hansdotter till Nöjeslivet.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Dramat i finalen av ”Mästarnas mästare”

Finalen blev högdramatisk. Först fanns även Kim Källström och Henrik Windstedt med i tävlingen – men i slutduellen stod det mellan Tornéus och Hansdotter. Och duon bjöd på en riktig thriller.

– Jag hade ju en jättebra final, men det var på slutet när man skulle gunga en kloss, där förlorade jag. Jag har presterat, men just precision var inte min grej. Att kasta ringar…nej det var jag dålig på, säger hon.

Foto: SVT

Finalförlusten till trots beskriver Hansdotter – olympisk slalommästare i Pyeongchang 2018 – upplevelsen i SVT-tävlingen som positiv.

– Hela det här äventyret har bara varit positivt. Att få vara med och uppleva allt, och sen prestera också, det har varit kanon.

Michel Tornéus skrev historia i ”Mästarnas mästare”

Michel Tornéus var stolt över att få vara första friidrottare att lyfta ”Mästarnas mästare”-bucklan. Iförd en keps med texten ”Botkyrka”, sin egen uppväxtort, förklarade inomhus-EM-vinnaren från 2015 i programmet att han ville visa för alla barn att ingenting är omöjligt – ”var du än kommer ifrån”, som Michel sade.

Foto: SVT

– Vilken ära. Det har varit vilja och hjärta. Frida stack iväg som ett spjut. Men jag hade tur i sista här. Jag känner mig otroligt nöjd och stolt, sade han.

Som nu alltså kan lägga ännu en titel till sin fina meritlista.

Stort tack för underhållningen, Michel och Frida och alla andra mästare! Ni har verkligen gett allt under alla dessa söndagar i tv. Dela gärna vidare artikeln för att hylla både Michel och Frida som kämpade tappert i finalen!