Sanningen bakom Robinson-Fredriks beteende – så är han privat egentligen: ”Kul att provocera”

Fredrik Bolander har retat gallfeber på många tittare den här ”Robinson”-säsongen. Många undrar om han är likadan till vardags som han är i programmet.

– Det ligger i min natur att provocera. Jag tycker att det är kul att se reaktioner hos folk, säger han i en intervju med Nöjeslivet.

Det var en rivstart den här säsongen i ”Robinson”. Redan i det första avsnittet gick Fredrik Bolander, 40, från östgötska Vikingstad ut och sa att män är starkare och bättre än kvinnor och att det vore skönt att ha en kvinna i lägret som kunde laga mat och städa.

Det fick många tittare att gå i taket.

Läs mer: Tittarna rasar mot Robinson-Fredrik – efter att han lämnat tävlingen: ”Så många som sökt…”

Han har kallats både det ena och det andra i sociala medier. Folk har skrivit att han är en mansgris, att han är en kvinnohatare och en person som spelar falskspel och hugger folk i ryggen.

Det bekommer inte Fredrik. Han valde att spela hårt redan från start och var ute efter att väcka känslor både hos deltagarna och tittarna.

Fredrik Robinson ny stil
Fredrik Bolander i ”Robinson”. Foto: TV4

– Det ligger i min natur att provocera. Jag tycker att det är kul att se reaktioner hos folk. Det sa jag redan från början. På castingen frågade de mig hur jag är som människa. Jag tycker det är kul när det händer mycket saker. Jag tycker det är kul att provocera. Jag tycker det är kul att se reaktioner hos människor, säger han till Nöjeslivet.

”Lät som jag var helt efterbliven”

Han är inte alls rädd att bli kallad idiot eller något annat skällsord av tv-publiken. Tvärtom. Det hade han förväntat sig.

– Jag satt själv och kollade på en grej när jag sa någonting om att jag spelade med alla. Jag sa det så jävla roligt så det lät som att jag var helt efterbliven. Så jag kan tänka mig att folk verkligen tycker att jag är dum i huvudet. Men det är ju också en rolig grej, man garvar ju åt det. ”Shit, menar han allvar när han säger så där?”. Det gör jag ju inte. Mycket är larv, säger han.

Ja, att mycket av det han säger har varit oseriöst har säkerligen många förstått. Att han spelar lite av en roll för att sticka ut. Men hur mycket av det man sett av ”Robinson”-Fredrik i rutan stämmer överens med den person han är på hemmaplan?

Många skulle vara rädda för att ”göra bort sig” så som du har gjort, men du går igång på det?

– Jag går igång på det, haha. Jag tycker att det är jättekul. Jag får ju många positiva kommentarer från folk som tycker att jag gör bra tv. Sen är det vissa som kanske inte förstår att det är bra tv. Man lever in sig kanske lite väl mycket i att det är verklighet. Jag tycker att man ska skilja på verkligheten och tv:n. När jag säger de sakerna jag gör så är det för att jag ska göra rolig tv, säger han.

Fredrik Bolander i Robinson
Fredrik gillar att provocera andra, både deltagare och tittare. Foto: TV4

Förvarnade familjen och vännerna

Det framgår alltså att han till viss del gjort sig till för att provocera och väcka känslor hos svenskarna.

Du har två barn hemma och familj och arbetskollegor. Hur har människorna i din närhet reagerat när de sett dig så här?

– De på mitt jobb och min familj visste att jag skulle vara med och jag hade redan förberett dem på att det skulle vara så här. Det var det här jag ville få fram och det var så här jag skulle göra. De känner ju mig och vet att jag inte är en sån här person egentligen. Många har gått in och försvarat mig: ”Han är inte så där, det är bara tv”. Jag har sagt att de inte måste försvara mig, folk får bilda sin egen uppfattning, säger han och fortsätter:

– Men det är klart att i början när jag hade de där uttalandena, det som blev ändå ganska stort, att jag var en mansgris med min kvinnosyn, det tyckte inte de var så kul. Det var precis i början och de visste inte hur långt det här skulle gå egentligen. Jag visste ju att det kommer inte bli så här, sen blir det fokus på spelet naturligtvis. Det kommer bli rolig tv.

För Fredrik har ”Robinson”-äventyret till största del handlat just om att ”göra rolig och bra tv”. Det råder säkert delade meningar om huruvida han lyckats, men det går inte att förneka att han varit programmets mest färgstarka karaktär den här säsongen.

Förnekar att han skulle ha manus

TV4 förstod ganska omgående att han skulle komma att bli en kontroversiell person som tittarna snabbt antingen skulle hata eller älska, därför var det ingen skräll att han castades till programmet.

Han valde att spela den roll han hade sålt in till produktionen. Men att han skulle ha fått manus eller instruktioner från kanalen på vad han skulle säga och göra förnekar han.

– Många säger att det klipps så mycket i programmet och att deltagarna får manus. Men jag har inte haft ett enda manus som jag går efter. Allting som jag har sagt och gjort har jag sagt och gjort av egen fri vilja. Ingen har berättat för mig vad jag ska göra. TV4 har absolut inte klippt eller gjort någonting annorlunda. Mig har de framställt precis så som jag var, säger han.

– Sen finns det mycket på 24 timmar som man inte visar, men det är ingen som har klippt ihop det annorlunda mot vad det egentligen var. Jag tycker att TV4 gjorde ett bra jobb med hur de la upp det, även om folk har åsikter om manus och så.

Vad tycker du om Fredrik i årets ”Robinson”? Låt din åsikt bli hörd.

Skriv en kommentar på Facebook. Dela och gilla-markera gärna denna artikel.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev