Robinson-Fredriks ärliga åsikt om Anders Lundin – så var deras sista möte egentligen: ”Tycker att…”

Fredrik lämnade självmant ”Gränslandet” för att åka hem. Detta trots att Anders Lundin försökte övertala honom att stanna kvar i tävlingen.

Nu berättar en av årets stora ”Robinson”-profiler vad han egentligen tycker om programledaren.

– Han tyckte inte att jag skulle lämna när jag hade fått den här chansen, säger han till Nöjeslivet.

I tisdagens avsnitt av ”Gränslandet” kommer årets stora profil Fredrik Bolander, 40, till en insikt.

Han bestämmer sig för att lämna ön och ge upp drömmen om att återvända till ”Robinson”.

Läs mer: Anders Lundins ärliga ord om hälsokampen – drabbad av okänd sjukdom: ”Jobbigt och skrämmande”

Tillsammans med Charlotta Hedlund, 30, och Simone Sjöström, 24, så förlorade Fredrik sin örådsduell i söndags. Trion trodde – tillsammans med deltagaren Alexander Strandberg, 44 – att de hade åkt ut.

Robinson-Fredrik
Fredrik Bolander i ”Robinson”. Foto: TV4

Då kom programledaren Anders Lundin med chocknyheten att de skulle öppna upp ”Gränslandet” igen. Alla fick varsin chans till.

”Det var en kalldusch”

Både Fredrik och Charlotta tog beskedet som en käftsmäll, de var redan inställda på att flyga hem till Sverige.

– Jag hade inte räknat med att komma till ”Gränslandet”. Jag blev lite sur. De hade precis sagt att de skulle stänga ner ”Gränslandet” och någon minut senare sa de att de skulle öppna upp det igen. Det var en kalldusch, säger han i en intervju med Nöjeslivet.

40-åringen från Vikingstad, utanför Linköping, fortsätter:

– Charlotta ville också lämna, för hon hade problem med tandvärk. Så hade hon en pojkvän som hon saknade. Hon ville också åka hem och var inte heller sugen på ”Gränslandet”, det syns väl ganska tydligt.

Hans nyvunna vän Charlotta har tidigare berättat att hon blev mer eller mindre tvingad av produktionen att vara kvar i programmet. Hon fick inte välja att avstå ”Gränslandet” trots att hon bad om det.

För Fredrik var det däremot inga problem att be om att få lämna.

– Där har vi lite olika uppfattningar. Jag har alltid bra relation och kommunikation med produktionen. Jag förstår att de försöker övertyga en att stanna kvar. Jag kan lova att det finns många som har lämnat som känner när man kommer hem att de borde ha tjatat och gjort mer för att få en att stanna kvar. Jag förstår vad de menade när de sa till mig: ”Vill du verkligen åka hem? Det är once in a lifetime och det är många som vill vara med om det här”, säger han.

Fredrik i Robinson
Fredrik Bolander i ”Robinson” lämnade tävlingen självmant. Foto: TV4

– Jag har inga hard feelings mot dem att de tvingade kvar mig, för det var ingen som verkligen tvingade mig. Men de försökte behålla mig så gott det gick. För deras skull, men mycket för min skull tror jag, säger Fredrik.

Ärliga åsikten om Anders Lundin

När han väl hade bestämt sig för att lämna så kom Anders till ön för att prata med honom.

Tv-tittarna kunde se hur den rutinerade, 65-årige programledaren verkligen försökte få honom att ändra sig.

– Du vet om att det är tusentals som söker till det här programmet? Som inte vill något annat än att få komma hit och pröva sina krafter och stå i det här äventyret som du gör nu, som du själv har sökt till? Du har själv valt att komma hit, säger han i programmet.

Nu berättar Fredrik för Nöjeslivet vad han egentligen tycker om Anders – och hans övertalningsförsök.

– Jag gillar Anders Lundin. Jag tycker att han var jättebra. Jag var nervös och lite blyg för jag såg honom när jag var liten, han var urfadern i ”Robinson”. Väldigt rolig, snäll och trevlig. Verkligen en väldigt bra programledare. Jag tycker det var jättekul att träffa honom, säger han.

”Det var helt genuint”

I ”Gränslandet”-avsnittet håller Anders Lundin ett långt tal till Fredrik där han bland annat säger att han kommer vara en saknad deltagare, både för tv-tittarna och för produktionen.

Till de som tror att talet var manusbaserat, eller att det spelades in i flera olika tagningar, säger Fredrik så här:

Robinson Fredrik
Fredrik och Anders står och diskuterar. Foto: TV4

– Det var helt genuint. Det var inget sånt där: ”Vi bryter där och så gör vi så här…”, och så får man stå och vänta. De ropade på mig och sa: ”Anders Lundin vill prata med dig”. Då kom jag till honom och så pratade han bara rätt upp och ned. Han tyckte inte att jag skulle lämna när jag hade fått den här chansen. Han sa också att jag skulle vara en färgstark profil i programmet och att många tv-tittare skulle bli ledsna, arga och besvikna om jag lämnade. Det var jobbigt.

Även folk i produktionen var på honom och försökte få honom att ändra sig innan det var försent.

– De sa redan till mig där nere att jag hade gjort bra tv och att det skulle bli tråkigt för många om jag lämnade. Så blev det ju. Det han (Anders) sa där var genuint faktiskt. Jag blev glad att han ville ha mig kvar. Jag gillar Anders Lundin jättemycket.

Säga vad man vill om Fredriks insats i ”Robinson” – men det är verkligen en färgstark karaktär som lämnar programmet.

Vad tycker du om hans beteende i programmet? Skriv gärna din åsikt bland kommentarerna på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev