Sanningen om Robinson-Hannas märke i ansiktet – väljer att tala ut efter alla frågor: ”En del av mig”

En av de som fått mest tid i rutan i nya säsongen av ”Robinson” är Hanna. Många tittare har märkt att hon har en stor fläck på ena kinden.

Nu berättar hon för Hänt vad det är för någonting.

– Det skrivs ju om det nu på internet om den här fläcken och folk frågar om jag fått en brännskada eller inte, säger hon till sajten.

Hanna Danemyr, 44, är en flygvärdinna från Stockholm. Hon har synts rätt mycket under premiärveckan av ”Robinson” i TV4.

Hon hade en tuff start när hon var en av två som inte lyckades få en blodssymbol efter den första individuella tävlingen. Hennes lag, bestående av enbart kvinnor, valde däremot att ha kvar henne framför Zayera Khan, 49, som fick lämna ön direkt.

Läs mer: Sanningen bakom Robinson-Påls blodiga olycka – det hände när kamerorna slocknade

Hanna hamnade alltså direkt i centrum – någonting som hon inte ville.

Hanna Robinson
Hanna Danemyr i ”Robinson”. Foto: TV4

– Min taktik inför det här är som att vara naturell yoghurt. Man får inte vara för mycket, men man får heller inte vara för tillbakadragen. Då undrar folk: ”Vad är det där för någon?”. Blir man för mycket så blir man för mycket, då får man inte vara med. Jag skulle gärna låta någon annan styra. Då är det chefen som får ta smällen om det går åt helvete liksom, säger hon i sin presentationsvideo i programmet.

”Haft den i 20 år kanske”

Många tittare som sett ”Robinson” noterar att Hanna har ett stort märke på ena kinden. Hänt har frågat henne om just det.

Det visar sig att hon har hudsjukdomen Diskoid Lupus Erythematosus (DLE). Det är en relativt vanlig, inte smittsam, sjukdom som kan uppkomma på hudområden som exponeras för mycket solljus. Den är vanligast hos kvinnor i åldrarna 20-25 år.

– Jag har haft den i 20 år kanske eller nåt. Eller den debuterade då och sen har jag haft det sen dess. Det skrivs ju om det nu på internet om den här fläcken och folk frågar om jag fått en brännskada eller inte. Men nej, det är ju då att man tog en biopsi och gjorde ett prov så det är ett ärr jag har på kinden efter den där biopsin. Så det är ju inte sjukdomen i sig, utan det blev ett fult ärr av biopsin, säger hon.

Brukar sminka över märket

Hon kommer inte behöva göra någon mer biopsi i framtiden.

– Nej, sjukdomen är inte längre aktiv. Utan så länge jag håller mig skyddad från solen och inte utsätter mig för något så håller den sig i schack. Så det som syns nu är bara ärren, säger hon.

I vanliga fall, när hon är hemma, brukar hon täcka fläcken med smink. Men det är lite svårt när man är på en öde ö.

– Jag har ju dolt den, eftersom jag liksom inte alltid har haft den så har jag alltid tyckt att det varit jävligt fult. Men nu när vi skulle bo på en ö här där vi inte har tillgång till smink så fick jag liksom bara: ”Det är såhär jag ser ut Sverige, take it or leave it”. Det är ju en del av mig, säger hon.

Vad modigt att du vågade berätta om det, Hanna.

Kul att se dig i den nya säsongen av ”Robinson”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev