Tittarna hyllar ”Det sitter i väggarna”

Antikexperten Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg i Det sitter i väggarna.

Foto: SVT

Den härliga tittarfavoriten ”Det sitter i väggarna” är tillbaka med en ny säsong, och efter fjärde avsnittet i ordningen är det nu många tittare som säger samma sak.

Programmet ”Det sitter i väggarna” har gjort en efterlängtad comeback i SVT, och årets säsong bjuder på en förändring som inte gått tittarna obemärkt förbi. Historie- och renoveringsprogrammet har flyttats från sin tidigare plats under veckodagarna och visas nu istället på söndagkvällar.

Men även om det är en ny tid som gäller så verkar tittarna helt klart överrens om att det är precis lika bra som tidigare.

Under söndagens avsnitt besöker antikexperten Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg ett hus med en fascinerande historia. Så här skriver kanalen:

”I villaområdet Solhem i Spånga, norr om Stockholm, ligger den gamla lanthandeln där Andrea och Julian bor tillsammans med tre barn. Familjen undrar hur en lanthandel bedrevs förr, i synnerhet under ransoneringstid, och vilka som bott i huset? Antikexperten Rickard Thunér gräver i historien och upptäcker att huset förr gick under ett numera bortglömt namn. För att återställa den pampiga eldstaden i parets sovrum tar byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälp av en dekormålare som är expert på att imitera olika stensorter.”

Tittarnas reaktioner

Tittarna verkar utan tvekan nöjda med både programinnehållet och den intressanta husrenoveringen. I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook delar många med sig av sina tankar och fina hyllningar.

”Jättebra, så intressant och så roligt med husets historia och alla som bott där”

”Spännande och bra program, alltid intressant och trevligt”

”Bästa programmet på hela veckan!”

”Mycket bra. Bra programledare och de gör det så intressant.”

”Det är ett så bra och intressant program! Man får lära sig praktiska saker och intressanta historier om förr och nu! Jag brukar se programmen om och om igen, alltid nåt lite som förstärks och hela tiden med ett leende på läpparna!”

Med den nya säsongen ser det ut som att ”Det sitter i väggarna” fortsätter att vara en publikfavorit, trots förändringarna.

LÄS MER

Exit mobile version