Tittarnas ilska mot Anders Lundin – efter agerandet i Robinson: ”Fruktansvärt dåligt gjort”

Det har hittills varit en händelserik säsong av Robinson med en del drama och flera intriger.

I söndagens program så anlände Anders Lundin till lag Nords strand för att läxa upp deltagarna.

Efteråt har han dock mötts av mycket kritik från tittarna.

Under varje säsong av Robinson enda sedan programmet såg dagens ljus på 90-talet så har det förekommit fulspel mellan deltagarna.

Även om tävlingen framför allt går ut på att överleva och vinna kamper så är det i högsta grad också ett socialt spel. Och spelar man det inte rätt så riskerar man snart att bli utröstad i ett öråd.

I vårens säsong, som drog igång för ett par veckor sedan, har vi redan sett exempel på deltagare som tagit det sociala spelet till en extrem nivå. Redan nu har vi sett pakter bildas och deltagare som vänder sig emot varandra.

Fick sin immunitet stulen

Ett exempel är deltagaren Ci, som tidigt hamnade i konflikt med övriga medlemmar i lag Nord. Hade det kommit ett öråd lite tidigare så hade hon hängt väldigt löst.

Men som tur var hittade hon en hemlig immunitet på ön, vilket gjorde att hon inte skulle kunna bli utröstad. Dock fick andra i laget nys om detta och passade på att stjäla hennes amulett när hon var på toa, vilket de dessutom erkände framför kameran.

Det visade sig dock snart att det var mot reglerna att sno saker från varandras personliga tillhörigheter. Anders Lundin dök nämligen upp på stranden för att informera laget om läget.

– Jag förstår att det uppstått en tråkig situation här på stranden och det kanske är så att vi varit otydliga med er. Ci du har hittat en hemlig immunitet. Och det vi inte vill ha här är ju att folk börjat att rota i andras tillhörigheter och så vidare, säger Anders i programmet och fortsätter:

– Så nu gör vi så här. Vi fortsätter där vi var. Ci du får tillbaka immuniteten och framöver låter vi bli att sno varandras, okej?

Anders Lundin i Robinson
Foto: TV4

Tittarna rasar mot beteendet

Ci fick alltså tillbaka immuniteten men saker och ting var inte frid och fröjd där, åtminstone inte om man frågar tittarna. De hade önskat betydligt hårdare tag av Anders och TV4.

Anders var för snäll. ”Vi har kanske varit otydliga….” Man själ inte deltagarnas privata fickor.

Han skulle tvingat fram vem/vilka som var skyldiga annars hade någon av dom fått åka hem. Ci hade fått välja vem”, skriver en person på Facebook.

Har man gjort ett regelbrott ska man lämna tävlingen omedelbart”, skriver en annan.

Självklart skulle dom fått åka hem! Stöld kallas det! Folk har fått lämna för att dom sagt något olämpligt, men detta är värre, plus att dom håller på med vuxenmobbing!”, tycker en tredje.

Fattar ej, de skulle skickas hem på en gång. Fruktansvärt dåligt gjort av Anders”, skriver en fjärde.

Jag håller nog med om att man borde varit lite hårdare mot de som rotade i fickorna. Men det var bra att Anders sa till i alla fall!

Hur tycker du att Anders Lundin och produktionen hanterade situationen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev