Tittarnas kritik mot Antikrundan efter förändringarna – nu svarar SVT-profilen

Foto: SVT

Trots totala omgörningen – Antikrundan behåller greppet om tittarna.
Programmet möts samtidigt av både kritik och hyllningar efter de stora förändringarna.
Nu svarar producenten och SVT-profilen Pernilla Månsson Colt.
”Vi hoppas på att närma oss en ”normal Antikrundan” i sommar – men nya personer och föremål som inte värderats innan”, skriver hon på Instagram.

Programledaren Anne Lundberg, 54, har all anledning att se glad ut.

Antikrundan behåller nämligen greppet om tv-tittarna – trots de många och stora förändringar som programmet tvingades till under de coronaanpassade inspelningarna.

Anne Lundberg har lett Antikrundan sedan 2001. Foto: SVT

SVT räddade årets säsong av Antikrundan

Länge var det osäkert hur det skulle gå att spela in antikshowen, som vanligtvis samlar hundratals om inte tusentals besökare som vill få sina föremål värderade av SVT-experterna.

– Det var ju ett speciellt år – milt sagt – och det stod klart väldigt tidigt att vi inte kunde göra programmet på vanligt sätt. Vi brukar ju locka cirka 1 500 personer till våra inspelningar och nu var det restriktioner kring folksamlingar och risken kring smitta var dessutom stor, skrev Pernilla Månsson Colt i ett mail till Nöjeslivet inför säsongsstarten.

LÄS MER: Så räddades Antikrundan 2021 av SVT – hemliga spelet bakom kulisserna

Nu har det populära tv-programmet rullat i några veckor i rutan – och det står alltså klart att SVT har behållit greppet om tittarna trots nya greppen som pandemin tvingade produktionen till.

ARKIVFOTO: Producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg i samband med en tidigare säsong av Antikrundan (innan coronapandemin och avståndskrav). Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Över en miljon tittare för SVT:s långkörare

Förra veckan sågs torsdagens avsnitt av över 1,3 miljoner tittare – vilket gav Antikrundan en sjundeplats på listan över veckans mest sedda program som toppades av Melodifestivalen (över 3 miljoner tittare).

– Det blev ett annorlunda Antikrundan där det ändå känns som vanligt. Varmt, folkbildande, lite humoristiskt. Same, same but different ungefär. Och ja, vi är väldigt nöjda, skriver Pernilla Månsson Colt.

På sin Instagram har Antikrundan-producenten och tv-profilen under säsongen kommunicerat med tittarna om avsnitten.

I samband med förra veckans avsnitt skrev hon att ”vi fick verkligen tänka om och tänka nytt. Jag är så stolt över hur bra det ändå blev och tacksam över att så stor publik tittar”.

I kommentarsfältet var det många som ville tycka till om programmet. Flera ville rosa produktionen, men en del kritiska röster framkommer också.

”Bra jobbat utifrån förutsättningarna, blev riktigt bra enligt min fru…och hon vet ju bäst typ”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

Antikrundan-reporterns jakt hyllas av tittarna

Ett stående inslag har varit reportern Magnus Bronis jakt på tidigare värderade föremål i Antikrundans historia. I varje avsnitt försöker han få tag på personer som tidigare medverkat i programmets långa historia, för att ta reda på vad som hänt sedan med föremålen.

Magnus Bronis populära jakt i Antikrundan går vidare. Foto: SVT

”Jag tycker ni gör det bra! Älskar när fotografen åker runt och letar efter folk (besökare) att intervjua”, skriver en nöjd tittare i kommentarsfältet.

”Väldigt bra säsong med ett lugn och en väldigt vänlig stämning”, skriver en annan tittare.

Kritiken mot förändringarna i Antikrundan 2021

Men de nya tilltagen som Antikrundan tvingats till får också kritik av en del tittare.

”Bra och trevligt… på nytt sätt…men så FÅ NYA objekt att värdera… tycker vi… För mycket tillbakablickar på sånt vi redan sett… Men tittar gör vi! Inget man vill missa, ju”, skriver en person som direkt får svar från Pernilla Månsson Colt:

”Helt riktigt noterat: få nya objekt eftersom vi var mitt i en pandemi utan möjlighet att spela in som vi brukar. Du får ha dom glasögonen på dig när du tittar”, svarar Pernilla.

”Hade blivit intressantare om ni ändrat policy på programmet! Efterfrågat personer med föremål som inte tidigare värderats! T ex sådana som inte går eller svåra att flytta”, skriver en annan tittare.

Även här ger tv-profilen svar.

”Det är ju grundkonceptet! Och det var det vi inte kunde genomföra i år på grund av pandemin. Vi hoppas på att närma oss en ”normal Antikrundan” i sommar – men nya personer och föremål som inte värderats innan”, skriver Pernilla.

Anne Lundberg är programledare för Antikrundan. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Antikrundan sänds på torsdagar klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar och dela vidare dina åsikter på Facebook!

Exit mobile version