TV4 sänder Tomas Ledins stora jubileumskonsert – firar 70-årsdagen på scenen

Snart tystnar inte musiken!
Tomas Ledins jubileumskonsert kommer att sändas i TV4 Play på fredag.
Det meddelar kanalen i ett pressmeddelande.

Rättelse: TT uppger att Ledins konsert kommer att sändas i TV4 Play på fredagskvällen, och senare i maj på TV4.

På fredag 25 februari firar Tomas Ledin 50 år som artist – och framför allt sin 70-årsdag.

Det hela uppmärksammas med en speciell födelsedagskonsert på Avicii arena, även känd som Globen. Denna unika spelning har blivit omskriven på grund av att SVT velat flytta på den på grund av Melodifestivalen.

Men Ledin vägrade flytta på sig och sin födelsedagskonsert, och i stället fick schlagerfesten flytta ut från Globen, till Friends arena i Solna.

STOCKHOLM 20220207 Tomas Ledin inför hans 70-årskonsert på Avicii Arena. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det”, skrev den folkkäre artisten då på Instagram och fortsätter:

”Och ni ska veta att jubilaren är både varmt lycklig och klart tagen av det stora intresset.”

LÄS MER: Tomas Ledins fina gest på 70-årsdagen – skänker intäkterna till välgörenhet

När så den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022 direktsändes från just Globen för tre veckor sedan passade programledaren Oscar Zia på att pika Ledin för beslutet. Detta så klart med glimten i ögat.

I direktsändning luktade sig Oscar Zia i armhålan och sa sedan med en stor portion humor:

– Förlåt, jag skulle verkligen ha tvättat men Tomas Ledin hade bokat alla tvättstugor. Typiskt Tomas, sade Zia från scenen med ett leende.

Ledin har själv vunnit Melodifestivalen 1980 med ”Just nu”, och valde senare att tala ut om turerna kring showen och SVT:s önskan om att flytta densamma.

LÄS MER: Ledins stenhårda känga till SVT

– Jag kan tycka att det hade varit klädsamt med en helt annan hållning och svansföring från SVT:s sida. Det var faktiskt bedrövligt. Jag tycker att det var respektlöst mot svensk publik och respektlöst mot mig som artist, sade Ledin då till TT, uppger Aftonbladet.

Klart: TV4 sänder Tomas Ledins jubileumskonsert

Tilde de Paula Eby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Nu står det klart att tv-tittarna också kommer att bjudas in till Ledins kalas i Stockholm. På måndagseftermiddagen meddelade TV4 i ett pressmeddelande att kanalen kommer att sända konserten på fredagen via TV4 Play. TT uppger att konserten senare kommer att visas i TV4 i maj.

Ledin framträder tillsammans med gäster på scenen – och konsertkvällen kommer att ledas av Tilde de Paula Eby, meddelar TV4.

Nu passar vi på att gratulera Ledin i samband med den kommande 70-årsdagen! Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version