Christer Lindarws ärliga ord om uppgörelsen med Victoria – sanningen om modesuccén

Christer Lindarw är en av våra mest färgsprakande och uppmärksammade designers.

Inte minst har hans vackra utstyrslar tillägnade kronprinsessan Victoria hyllats stort.

Det är få personer som imponerat lika stort med sina vackra klädkreationer som Christer Lindarw.

Den legendariske dragshow-artisten och ikoniska designern har bland annat stått bakom några av kungafamiljens mest hyllade outfits.

ESKILSTUNA 20200227 Christer Lindarw.. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Inte minst kronprinsessan Victoria som han tycker det är fantastiskt roligt att arbeta med.

– Jag är jättehedrad och glad över att jag fick förfrågan från hovet om de här uppdragen, som började med att jag fick göra några förslag till kronprinsessan inför kungens firande av 50 år på tronen. Hon bär ju helst svenskt mode, och har anlitat många svenska designers tidigare, säger han till Damernas Värld.

Även på sin Instagram har han uttryckt hur glad han är över uppdraget.

”Så hedrad att jag fått fortsatt förtroende att designa till Kronprinsessan Victoria, har han skrivit i samband med det senaste danska statsbesöket då hon bar en elegant rosa outfit.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel
STOCKHOLM, SVERIGE 20240506 Kronprinsessan Victoria (i en outfit designad av Christer Lindarw) och prins Daniel anländer med det danska kungaparet till Skeppsbron vid Stockholm slott. Foto: Henrik Montgomery / TT / Kod 10060

Christer Lindarw om Estelles klänning

Han har även klätt prinsessan Estelle när kungafamiljen besökte danmark för att fira prins Christians myndighetsdag.

– Det var jättekul, samtidigt som det blev en annan utmaning att skapa för någon som är elva år- att hitta en balans som var uppklädd men inte för vuxen. Jag tycker att jag fick till en vacker klänning som passar prinsessan Estelles ålder, och hon gjorde stor succé på 18-årsfesten, som var fokuserad på ungdomar och barn. Det var underbart, förklarar han för tidningen.

Victoria, Estelle och Daniel på 18-årsfest i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2023/TT

I samma intervju får han frågan gällande huruvida han tror att hans gestaltningar av drottning Silvia som dragshow-artist genom åren varit en fördel för honom.

– Nej, det tror jag inte. Däremot känner kungafamiljen väl till mig. Både kungen och drottningen och kronprinsessan har kommit och tittat på After Darks shower och sett mina imitationer. Och prinsessan Estelle såg farvälföreställningen 2017, så de har gått i tre generationer för att titta på oss- det är häftigt, svarar han då.

Vi tycker du är fantastisk, Christer!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev