Kungaparets oro för dottern Madeleine – stora familjebeslutet med Chris: ”Fullt medvetna”

I höst väntar alla på att Chris O’Neill ska bli svensk medborgare på heltid och ta sitt pick och pack för att flytta hit med Madeleine och deras tre barn.

Men flyttlasset har ännu inte gått och nu kan planerna skjutas upp ytterligare.

Men några som väntar ihärdigt är kungaparet, som hoppas att deras dotter snart kan ta ett efterlängtat beslut.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill ska snart byta ut det amerikanska livet mot ett nytt kapitel i Sverige.

Ja, flyttplanerna för prinsessfamiljen kvarstår, men exakt när hela gänget kommer att landa på svensk mark råder det tvivel kring.

Först kom uppgifter om att Madeleine och maken Chris skulle landa i Sverige med deras tre barn hösten 2023.

Bara kort tid senare ändrade paret sig, och hovet lät meddela att de istället ska låta flyttlasset landa först senare i höst.

Sedan dess har hovet varit förtegna om beslutet.

Därför kan Madeleines flytt med Chris skjutits fram

Det enda som hovet har bekräftat är att den plötsliga förseningen inte ska ha berott på att det blivit ett migrationsärende.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Expressen.

Men även om uppgifterna har varit få, har detta inte inneburit att spekulationerna kring familjens uppskjutande flyttplaner har sinat.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O'Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT

Författaren och historiken Herman Lindqvist har redan spekulerat kring om Madeleine och Chris flyttplaner kanske ändrats – för att en av dem ändrat sig.

Herman menar att Chris helt enkelt ändrat sig.

– Det beror nog på att han helt enkelt inte vill leva som någon kunglig fånge på slottet. Med den uppmärksamheten och den förpliktelsen. Dessutom tror jag att han skulle vantrivas något enormt i det, för honom, lilla Stockholm. Bara han går 300 meter så är det folk som stirrar på honom och vet vem han är hela tiden, sa författaren och kungliga experten Herman Lindqvist i en intervju med veckotidningen Hänt.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan madeleine och Chris O'Neill närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Jonas Ekströmer/TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan madeleine och Chris O’Neill närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men det finns röster som talar emot.

Gabriella Morales-Casas som uttalat sig flitigt i bland annat spanska morgonprogrammet ”Sale el Sol”, som kunglig expert och kommentator tror något annat.

Hon menar att de ändrade flyttplanerna beror på Chris, men inte för att han ångrat sig.

”Min åsikt är att Chris kanske vill sakta ner på tempot på grund av det amerikanska valet för att säkerställa hans affärsframtid såväl som deras status som tidigare invånare. Jag tror att han är en mycket framgångsrik finansiär och vill inte vara utomlands när ett skifte sker”, skriver hon i ett mejl till Nöjeslivet.

Kungaparets oro för dottern Madeleine

Men även om flyttlasset fortfarande är planerat att gå av stapeln, kvarstår förstås en del frustration.

För resten av kungafamiljen innebär det mer väntan och förstås en stor längtan efter att få återse Madeleine och hennes familj på svensk mark, inte minst för kungaparet.

VÄXJÖ 20230531 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker Utvandrarnas hus och tittar på en fotoutställning om Kungens 50 år på tronen under sitt besök i Växjö i Kronobergs län. Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker kungaparet samtliga 21 län i Sverige. Foto: Mikael Fritzon / TT
VÄXJÖ 20230531 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker Utvandrarnas hus och tittar på en fotoutställning om Kungens 50 år på tronen under sitt besök i Växjö i Kronobergs län. Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. Med anledning av jubileumsåret besöker kungaparet samtliga 21 län i Sverige. Foto: Mikael Fritzon / TT

De har länge längtat efter att prinsessfamiljen ska byta ut det amerikanska livet mot ett liv i Sverige, och Gabriella Morales-Casas tror att Madeleines comeback i Sverige blir minst sagt efterlängtad.

”Jag tror att de är fullt medvetna om hur svårt det är att flytta från ett annat land. Dessutom är båda riktigt aktiva och räknar med Victoria och Carl Philip och deras äkta hälft ställer upp. Det handlar inte om att Madeleine ”behövs” för att jobba mer för kungahuset utan snarare att ha henne närmare som en älskad familjemedlem”, skriver hon i ett mejl till Nöjeslivet.

Vi önskar er allt gott Madeleine och Chris, hoppas vi snart får se er på svensk mark igen!