Amerikanarna förstår ingenting när Kikki kliver in – men sek senare sätter alla kaffet i vrångstrupen

Kikki Danielsson har under flera decennier sjungit, spelat och uppträtt inom flera olika genrer – men det är förstås country som hon gör allra bäst.

Nedan kan du se ett klipp från när hon gästade en amerikansk talkshow och bjöd på magi från scenen.

Hon är utan tvekan en av våra största och mest älskade artister genom tiderna. Genom åren har Kikki Danielsson medverkat i Melodifestivalen hela tio gånger och bjudit oss på otaliga hits som aldrig kommer att dö.

Även utanför schlagerscenen har hon varit oerhört framgångsrik och genom karriärens turnéer är det nog få som är lika beresta som Kikki.

Allting började på 70-talet när hon slog igenom som sångerska i dansbandet Wizex. Och sedan dess har hon varit Kikki Danielsson med hela svenska folket.

Stor i staterna

Men det är faktiskt inte bara i Sverige och övriga norden som Kikki gjort sig ett namn. Även i USA blev Kikki känd som countrysångerska under 80-talet och var med i flera radio- och TV-shower.

Dessutom hade hon faktiskt en egen TV-show som gick under namnet Kikki i Nashville, som spelades in 1986 och sändes i Sverige året därpå.

I det amerikanska TV-programmet Nashville Now gjorde Kikki ett oförglömligt uppträdande där hon tog den amerikanska publiken med storm. Året var 1987 och hon satte verkligen ett intryck med sin fantastiska sång.

I spelaren nedan kan du ta del av klippet från Nashville Now:

Vilken stjärna hon är!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev