Robinson-Karin till attack mot TV4 – utsatte deltagarna för farlig matutmaning: ”Inte hälsosamt”

Hon är inte bara ”Robinson”-deltagare utan även en meriterad sjukvårdare till vardags. Nu berättar Karin Nilsson vad hon tycker om TV4:s idé att låta det vinnande laget i pristävlingen få trycka i sig sötsaker på tid.

– Min teori är att när de hetsäter så, på så kort tid, och frossar och trycker i sig, så kräks man till slut och får magknip. Det gör ju jätteont i magen. Det är inte alls hälsosamt, säger hon till Hänt.

En stor del av ”Robinson”-äventyret är att man som deltagare tvingas klara sig utan att äta speciellt mycket. Den konstanta svälten blir påtaglig för männen och kvinnorna som utmanar sig själva genom att åka till en öde ö och testa sina gränser.

I veckans pristävling, som Lag Nord vinner, får det segrande lagets deltagare en belöning i form av godsaker. Kruxet är att bara en person i taget får lov att äta från buffén – och de har exakt tre minuter var till sitt förfogande.

Det leder till att deltagarna pressar i sig sötsaker med en väldig fart.

Maten i Robinson
Det fanns bakverk, godis, bär, frukter, chokladmjölk, juice och desserter. Foto: TV4

”Kräks till slut och får magknip”

Karin Nilsson, 48, tillhör Lag Syd. Till vardags jobbar hon som ambulanssjukvårdare. Hänt pratar med henne om motståndargängets pris.

– Min teori är att när de hetsäter så, på så kort tid, och frossar och trycker i sig, så kräks man till slut och får magknip. Det gör ju jätteont i magen. Det är inte alls hälsosamt. Jag kan tänka mig att natten därpå kommer de få magknip och diarré, och säkert spy. I det fallet så vet jag det, när man äter mycket när man varit utan mat, säger hon.

Hon är inte imponerad av TV4:s idé med att låta deltagarna trycka i sig massvis med socker och tomma kalorier under tidspress.

– Så av min erfarenhet så är det inte bra att göra så. Nej, jag blir bara stressad! Jag såg på det idag också, och shit jag blev superstressad när de bara tryckte in liksom! Herregud!, säger hon.

Karin i Robinson
Karin Nilsson i ”Robinson”. Foto: TV4

Hade siktat in sig på jordgubbarna

Samtidigt som hon är kritisk till hela situationen så förstår hon övriga deltagare som såg sin chans att få i sig energi.

– Men man får hjärnsläpp alltså, man bara äter och trycker i sig. Det finns ingen spärr. Man äter ju med synen och doften, smakupplevelserna blir helt ovärderliga. Det är nästan svårt att förklara hur den upplevelsen är. Jag tror att jag själv också hade tryckt i mig. Speciellt jordgubbarna! Man blir knäpp, säger hon.

Vad tycker du om det här priset? Var det rimligt av TV4 att göra så här?

Lämna en kommentar och berätta vad du känner.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev