Robinson-Olivia om viktiga stödet från Anders Lundin – privata samtalen på ön: ”En otrolig person”

Olivia drabbades av en panikångestattack redan första natten på ”Robinson”.

Anders Lundin var tidigt framme och stöttade henne och peppade henne att vara kvar i tävlingen. Någonting hon verkligen uppskattar i dag.

– Anders är en otrolig person. Han tog hänsyn till det jag kämpade med, säger hon till Nöjeslivet.

För någon vecka sedan fick ”Robinson”-deltagarna Olivia Lindegren, Maureen Asic och Alma Skoog chansen att äta en lyxig tacomiddag med programledaren Anders Lundin.

Det var en välbehövlig paus från det hårda ölivet som i vanliga fall innebär svält, tristess och allmän misär.

Läs mer: Robinson-Alexander i tårar – därför bröt han ihop när kamerorna släckts: ”Helt förstörd”

Tjejerna njöt verkligen av festmåltiden och sällskapet. Anders hade med sig gitarren och spelade låtar och berättade även roliga anekdoter.

Mitt under middagen började Olivia att berätta om en jobbig period i hennes liv.

Olivia Robinson
Olivia Lindegren i ”Robinson”. Foto: TV4

– För 6-7 år sen jobbade jag på ett ställe som krävde att jag hade genomgångar för människor. En dag hade det varit jättestressigt och mitt i en sån genomgång så får jag en panikångestattack av all den här stressen. Från den dagen har jag haft en jäkla lång väg tillbaka att prata framför folk. Det var så illa ett tag att jag kunde inte ens sitta så här med min familj och äta mat utan att jag tyckte det var jobbigt att prata framför dem, berättade hon i programmet.

– Så jag har gått i år i KBT och gått till psykologer och såg väl det här äventyret som mitt slutprov. Nu ska jag bevisa för världen och för mig själv att jag kan det här, fortsatte hon.

Ville åka hem efter en natt

Maureen, Alma och Anders berördes alla djupt av Olivias historia. Mängder av tittare har även hört av sig till henne och skickat kärlek, tackat för peppen och berättat att hon blivit en stor förebild för de som sitter hemma och har samma problem i livet.

För Nöjeslivet berättar hon nu mer om hennes psykiska ohälsa, som även satte avtryck på vistelsen på ön. Hon övervägde att avbryta och åka hem redan efter första natten.

– Det var den första natten där som var jätteilla. Det är den värsta och grövsta panikångestattacken som jag haft i hela mitt liv. Det är så läskigt när man får så starka ångestattacker. Jag var redo att gå och dränka mig i havet. Det var hemskt, säger hon.

– Sen hade jag molande ångest ganska långt in i programmet. Men jag kände någon form av trygghet i känslan att: ”Blir det som jag mådde första natten så åker jag hem”. Jag visste att jag kunde avbryta när som helst. Och produktionen tog det på så stort allvar, jag fick så mycket hjälp. Jag åt faktiskt betablockerare halva säsongen för att hantera min ångest och jag hade ett otroligt stöd off-cam. De kollade till mig och peppade mig. Jag hade inte löst det om det inte vore för Annika, som var läkare där, och Anders Lundin. De var hjältarna som hjälpte mig mest.

Vad gjorde Anders rent konkret?

– Han fångade mig efter en tävling ett par dagar in och tog mig åt sidan. Så sa han: ”Jag har hört att du haft det jobbigt. Jag vill att du ska veta att jag vill jättegärna att du ska vara kvar här. Vi löser det här tillsammans och tar en dag i taget. Tänk på att det är jobbigt för alla, många kämpar med samma sak som du. Jag finns här hela tiden”.

Anders Lundin
Ikoniske programledaren Anders Lundin. Foto: TV4

Tackar för allt stöd

Olivia och Anders hade ett privat samtal där och då, men Olivia upplever att programledaren var ett stort stöd även under resten av inspelningen.

– Det var verkligen fint att få höra det av honom också. Han var ett otroligt stöd för alla. Han är lika engagerad i oss off-cam som han var on-cam. Han var verkligen en trygghet för många av oss, säger hon.

Hon fortsätter att ösa beröm över 65-åringen, som är en riktig programledarveteran. Hon säger att hon förmodligen inte klarat av att stanna kvar om det inte vore för honom.

– Anders är en otrolig person. Han tog hänsyn till det jag kämpade med. Det jag tyckte var värst i början var att prata framför folk, jag tycker att det är jobbigt att göra det, och han styrde lite hur frågorna gick till oss. Jag tror verkligen han tog hänsyn till mig och ställde inte lika mycket frågor till mig.

Har du någon kontakt med honom nu?

– Nej, jag har tyvärr ingen kontakt med honom i dag faktiskt, säger hon.

Anders Lundin och Olivia kramas
Anders och Olivia kramas efter hennes känsliga historia. Foto: TV4

Vad fint gjort av Anders. Han är verkligen en stor trygghet för många av deltagarna på ön. Omtyckt av tv-tittarna är han också!

Så en stor eloge till Anders Lundin. Du är en riktigt fin människa och en så proffsig programledare.

Även en stor applåd till Olivia som vågar öppna sig och prata om det här. Så starkt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev