Foto: SVT

SVT:s nya besked om framtiden för Lars Lerin – efter stora tittarsuccén

Tittarfavoriten ”Lerins sommarö” har gått i mål.

Nu kan Nöjeslivet berätta om SVT:s framtidsplaner tillsammans med konstnären Lars Lerin.

Det blev ett riktigt soligt och härligt lyckopiller för många – mitt under vinterns mörkaste månader.

”Lerins sommarö” har hyllats av tittarna i sociala medier under säsongen. Tv-programmet där konstnären Lars Lerin tillsammans med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin bjuder in kända gäster och lärlingarna från ”Lerins lärlingar” gick nyligen i mål. Sista avsnittet sändes i början av januari, och i programmet berättade Lars Lerin om sin förtjusning efter inspelningarna.

– Det har varit en otrolig sommar som vi aldrig hade kunnat drömma om. På något vis känns det som om allihop som har varit här i sommar har vi fått en vänskap med. Det här blir verkligen ett minne för livet för alla som har varit med, sade Lars Lerin i finalprogrammet som sändes i SVT på trettondagen.

LÄS MER: Junior kan inte hålla sig – när Lars Lerin gör detta i ”Lerins sommarö”

Han har under vintern varit högaktuell också som julvärd i samma kanal.

Lars Lerin och Junior tog emot gästerna i ”Lerins sommarö” som sändes under vintern. Foto: SVT

Många av Nöjeslivets läsare har visat uppskattat programmet under vintern.

LÄS MER: Juniors barnbesked med Lars Lerin

”Deras glädje och fina program stärker allting inombords i dessa tider, annars har det varit tråkiga program på TV”, skrev en av våra läsare i en kommentar på vår Facebook-sida.

”Mycket bra program och så givande att få se dessa härliga, kloka lärlingar från hans tidigare program. Lars är ödmjuk och ett geni på att måla. Junior är en klippa på att sprida glädje”, skrev en annan läsare som också ville ha mer program i framtiden.

LÄS MER: Lars Lerins tunga insikt med barnen – efter svåra tiden: ”Det var lite sorgligt”

SVT planerar för mera Lars Lerin

Nu kan Nöjeslivet berätta att SVT planerar för en återkomst för Lars Lerin. Public service-bolaget bekräftar att det planeras för mera Lerin i rutan.

– Vad jag kan säga i dagsläget är att vi planerar för fler serier med Lars Lerin framöver, säger Emelie Persson, biträdande programchef kultur och samhälle på SVT, till Nöjeslivet.

Om just programformatet ”Lerins sommarö” kommer tillbaka till SVT framöver verkar lite osäkert.

– I dagsläget finns inget beslut om just ”Lerins sommarö” kommer tillbaka, men att det blir fler serier med Lars Lerin är säkert, säger Persson.

Konstnären Lars Lerin i ”Lerins sommarö”. Foto: SVT

Lars Lerin har tidigare även lett den hyllade programserien ”Lerins lärlingar” i SVT. År 2016 belönades den värmländske konstnären med tv-priset ”Kristallen” i kategorin Årets tv-personlighet, då efter programserien ”Vänligen Lars Lerin” där han bland annat intervjuade Abba-sångerskan Anni-Frid Lyngstad.

LÄS MER: Juniors hjärtskärande ord – efter hemska behandlingen: ”När min familj fick veta att jag är homosexuell…”

Lars Lerins framtidsbesked utanför tv-rutan

Vid sidan av tv-uppdragen har Lerin också gett ut barnböckerna ”Trollet är inte hemma” och ”Elsa i skräddartorp” – och i en tidigare intervju med Nöjeslivet avslöjade han att en tredje är på väg.

– Jag har fler barnböcker på gång och har hållit på rätt mycket med det i år. Det kom en i höstas sen kommer en nästa år. Det är alltid roligt se hur det går, säger tvåbarnspappan från Värmland.

– Den är i stort sett klar. Det ska bara putsas på och lite finjustering. Möbleras om lite grann. I stort sett är den klar, säger Lerin och förklarar att den handlar om en tam kråka.

Efter sex avsnitt är programmet "Lerins sommarö" slut för den här gången. Vi säger stort tack till Lars Lerin, Junior och alla gäster, som spridit lite välbehövligt ljus i tv-rutan i dessa pandemitider 🥰❤👍

Posted by Nöjeslivet on Thursday, January 7, 2021

Vill ni också se mer av Lars Lerin i tv-rutan? Skriv då gärna en kommentar och dela vidare!