Foto: SVT

Juniors hjärtskärande ord – efter hemska behandlingen: ”När min familj fick veta att jag är homosexuell…”

Familjen ville inte acceptera att han kom ut som homosexuell.

Nu berättar Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43, om den svåra tiden med pappan.

– Jag respekterade honom alltid, men känner ingen kärlek för honom, måste jag säga. Men mamma är som en pärla för mig, säger Junior i ”Lerins sommarö”.

Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43, har de senaste åren blivit en omtyckt tv-profil vid sidan av sin make konstnären Lars Lerin, 66.

Foto: SVT

Han finns så klart också med i egna programserien ”Lerins sommarö” som sänds under hösten på onsdagar klockan 21 i SVT1. I veckans avsnitt gästas paret av skådespelaren Marianne Mörck, 71, och Lerin-lärlingen Helene Holmström.

Junior om pappan: ”Jag saknade kontakt”

De har en trevlig kräftskiva ute i solskenet – programmet spelades in i somras – när Junior blir nyfiken och frågar Marianne hur hon uppfostrat sina barn.

Samtalet kommer sedan in på Juniors egen uppväxt. Då öppnar han upp om den svåra tiden med sin pappa, och berättar hur jobbigt det var för honom att komma ut som ung.

– Jag älskar min mamma. Hon kämpade för att hjälpa sina tio barn. Men min pappa älskade jag inte så mycket. Han var inte så nära mig. Pappa måste jobba och reste mycket. Det var lite… Jag saknade kontakt, säger Junior i programmet.

”De accepterade inte att jag var homosexuell”

En känslosam Junior fortsätter.

– Jag hade det lite svårt när jag skulle starta mitt eget liv. När min familj fick veta att jag är homosexuell… På den tiden, de accepterade inte det med en gång. Det blev en chock.

Foto: SVT

Junior som växte upp i hemlandet Brasilien förklarar att han blev slagen av sin pappa.

– Pappa straffade mig och slog mig. Slog mig väldigt mycket. Han var lite våldsam. Men han ångrade sig, säger Junior med en allvarsam stämma.

Plötsligt kom en vändpunkt. När familjen skulle fira på nyårsafton en gång fick Junior till slut en ursäkt.

– Hela familjen hade samlats för att fira nyår. Hela familjen satt till bords. Då vände sig pappa till mig och ber om förlåt. Jag förstod inte varför. Alla blev chockade när han sa det, säger Junior.

Han blev förvånad.

– ”Varför förlåt till mig?” Då sa han att det var för att han hade slagit mig. Han var ångerfull. Pappa var mycket sträng. Han hade aldrig sagt förlåt till andra, säger Junior i ”Lerins sommarö”.

Upplevelserna under uppväxten har gjort att känslorna för pappan inte är lika starka som för mamman.

– Jag respekterade honom alltid, men känner ingen kärlek för honom, måste jag säga. Men mamma är som en pärla för mig, säger Junior.

Foto: SVT

Så starkt av dig att berätta, Junior! Förhoppningsvis kan det hjälpa andra. Dela gärna vidare för att skicka er kärlek till honom.

Vad tycker du om ”Lerins sommarö”? Skriv gärna en kommentar!