Carola slår tillbaka mot kritikstormen – artistens stora ilska mot SVT efter missen i Eurovision: ”Obegripligt”

Det blev en hel del tekniska problem när det var dags för Carola att dela ut Sveriges 12:a i Eurovision song contest under helgen.

Nu riktar artisten hård kritik mot SVT efter uppmärksammade inslaget.

– Det borde inte kunna ske! Helt obegripligt, skriver hon på sin Instagram.

Det blev slutligen Italien som tog hem hela Eurovision efter att jurygrupperna och tittarna hade fått sagt sitt.

Sverige landade på en 14:e plats och det var en stolt Tusse som skrev om sina känslor efter beskedet på Instagram.

”Fjorton är nu mitt nya turnummer!Tack för kärleken och stödet hörni. Vi hade galet kul på scen och den här upplevelsen har varit fantastisk på alla sätt. Sorry Sverige men det blev inte top 10 Vi har varit bortskämda med fantastiska artister senaste åren. Stora skor att fylla helt enkelt. Tack för ert förtroende och hoppas ni hade en lika härlig kväll”, skriver han i ett inlägg.

Men Tusse var inte den enda personen som fick stor uppmärksamhet under lördagskvällen.

Tekniska strulet för Carola

Då det var dags för Sverige att dela ut sin 12:a var det ingen mindre än schlagerdrottningen Carola som fick äran.

Men det gick inte helt som förväntat.

När hon kom i bild verkade inte artisten eller svenska teamet redo för livesändning, något som hon nu slår tillbaka mot.

”Jag var verkligen redo. Kära nån, vad är det frågan om egentligen när jag ser att SVT gör en pudel och lägger över teknikfadäsen på mig?! Med avsändare ’SVT Nyheter’ i natt för å skydda sig själva. Jag blir uppriktigt illa till mods över agerandet”, skriver hon på Instagtam.

Carola skriver att hon försökte samla sig efter missen i studion.

”När det är några sekunder kvar innan Sverige ropas upp för poängröstningen i ESC ser jag i min högra ögonvrå den långa svartklädda ljudteknikern komma emot mig med långsamma obesvärade steg och sluddrar något om micken, som jag redan hade frågat två gånger innan om den satt på plats för säkerhetsskull och fick ett ja till svar”

”Jag sa försiktigt att ’vi är i sändning nu’ och tänkte bara att det här är ju helt otroligt och händer bara inte… Jag kunde bara ’le mitt i stormen’ och försöka samla mig. Då hade jag stått på plats i studion på samma fläck i 35 minuter med de kläder jag skulle ha på mig och fått en öronsnäcka i örat så jag kunde höra programledarna i Rotterdam”.

Sa ifrån till SVT innan sändning

Carola skriver att manuset till vad hon skulle säga i livesändningen skrevs samma dag, vilket hon tyckte var för sent.

”De visste om vartenda ord och kommatecken. Sen är det alltid svårt med fördröjningarna när det är på länk och SVT visste även om mitt ’God bless you!’ Fanns ingen tillstymmelse till någon slags ’kupp’. De tänkte att ’det är ju Carolas ord och hon måste få uttrycka det hon önskar’”

Hon berättar vidare att hon hade en diskussion huruvida talet skulle bli för långdraget, men då hon fick grönt ljus av SVT ändrades inget.

”Men jag blev coachad åt andra hållet med orden; ta din tid, du är ju en ikon i sammanhanget och de vill höra dig prata, du behöver inte känna att det blir för långt. Jag spelade in mitt tal på mobil videon innan för att ta tid och känna att det kändes ok”.

”Att jag snubblade på ett ord; ’contestants’ var min enda ’miss’ och jag gjorde så gott jag kunde av det. Visade att jag faktiskt var lite nervös. ’Mänskligt och ’charmerande’ sa de i kontrollrummet efteråt”, skriver Carola i inlägget.

Carola
Foto: SVT

Sångerskan skriver att SVT sagt att det var till hennes fördel att kunna visa att hon kan bli nervös.

”Nu vänder de, SVT själva, mina ord som skydd mot sin egna obegripliga fadäs då teknikern syns med råge i rutan med armarna framför mig och har noll koll att vi faktiskt är i sändning.. Det borde inte kunna ske! Helt obegripligt. Och jag var inte ens sur efteråt. Bara förvånad över fenomenet att det ens kunde ske.

Tittarnas stöd till Carola

I kommentarsfältet är det många som skickar sitt stöd till Carola.

”Jag hoppas att det landar i ditt varma hjärta att du själv inte har något som helst att klandras för. Det kräver sin person att att både få chansen, möjligheten och kunna leverera det som du Alltid levererar. Med glädje, passion, briljans och övertygelse. Omständigheterna till trots. Du är one of a kind och sådana har alltid hamnat i blåsväder. Vindmaskin eller ej.
Du är helt fantastisk och lös som den självlysande unika stjärna du är.
Kärlek och ro”, skriver artisten Sonja Aldén.

”Jag är helt chockad. Hur kan man ens ge skit för gårdagen? Fattar noll. Vi satt bänkade när du pratade och var så glada att se dig och fira att det var 30 år sen du vann. Och ditt God bless you fick oss att applådera, för att du unapologetically är dig själv. Därför du är så älskad av så många! Hoppas du får så mycket nu kärlek att det dränker det otrevliga som sägs. Ledsen att du behöver stå ut med sånt här”, skriver en följare.

”Du var mänsklig och charmig! 12 points to you”, skriver en annan.

Vad tyckte ni om Carolas insats? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.