Därför kan Loreen falla på målsnöret i Eurovision – Edward Af Sillén om stjärnans största hot

Loreen förbereder sig för fullt inför att kliva upp på scenen i Eurovision song contest och ge sitt allt. Nu delar Edward af Sillén med sig av sina tankar kring stjärnans nummer och vad som blir den största utmaningen för henne.

Det var en otroligt lycklig Loreen som fick ta emot folkets jubel efter att ha vunnit Melodifestivalen 2023 i början av mars.

– Jag tror inte att det är sant, sade stjärnan i SVT då.

Hon beskrev att det var en ”brutal glädje” och inför den stora finalen gav hon ett löfte till svenska folket.

– Om svenska folket vill att jag skulle representera dem så skulle jag göra allting i min makt så att numret ska bli så bra som möjligt. Att jag ger allt, skrev hon till Nöjeslivet i ett meddelande då.

Tankarna kring att vara storfavorit

Och nu har det äntligen blivit dags för henne att alldeles strax få ställa sig på den stora scenen i Liverpool och representera Sverige.

Även denna gång är hon favorittippad och Loreen har allas blickar på sig när hon ska riva av ”Tattoo” under lördagen.

Loreen tävlar för Sverige i Eurovision 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT
Loreen tävlar för Sverige i Eurovision 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT

SVT frågade artisten om hon påverkas av faktumet att många tror att hon kommer ta hem vinsten.

– Jag har två delar i mig. Den ena sidan, när jag får höra det, blir väldigt glad och känner tacksamhet, svarade hon då.

– Men sen har jag en mer disciplinerad sida som säger: ”Okej Loreen, nu har du fått ha ditt roliga. Nu är det dags att börja jobba”. Så då stänger jag ner allt det där andra.

Största utmaningen för Loreen i Eurovision

I år är det Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw som kommer sitta som kommentatorer under tävlingen.

– Det är världens roligaste tv-program, och jag älskar att vi i Sverige tar det på sånt kärleksfullt allvar. Så för mig är det en dröm att få göra det igen, har Edward skrivit till Nöjeslivet i ett meddelande.

Måns Zelmerlöw, Edward af Sillén, Eurovision, 2023
LIVERPOOL 20230509 Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén ska kommentera finalen av Eurovision Song Contest i SVT- Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070

Vad gäller Loreens chanser tror han att absolut att det kan gå vägen.

– Det blir en riktig rysare detta. Ska Sverige ta sin 7e vinst och äntligen komma ikapp Irlands otroliga rekord. Jag tror Loreen tar detta, hon är så oslagbart begåvad, förklarar han.

Edward af Sillén om konkurrensen

Men precis som alltid finns det självklart orosmoment och saker som kan gå fel. Vad gäller just Loreens nummer så är det exempelvis väldigt tekniskt.

– Det är ett tekniskt mycket utmanande nummer, och dessutom en av startfältets mest svårsjungna låtar som Loreen framför helt själv utan någon uppbackning av körsång. Så det är klart att det är pirrigt. Det är live, allt kan hända, skriver Edward af Sillén till Nöjeslivet.

MALMÖ, SVERIGE 20230225 Pressträff med Loreen som är klar för finalen efter deltävling 4 av Melodifestivalen 2023 på Malmö Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
Loreen. Foto: Johan Nilsson / TT

Vem tror du blir Loreens största konkurrent? 

– Finland är galen och charmig, och utmanar oss absolut. Men Frankrike skickar också en fantastisk akt, likaså Italien och Norge… Som sagt, en rysare!, svarar Edward af Sillén.

Exakt hur det kommer gå återstår att se, men enligt Betssons odds är Loreen helt klart en storfavorit.

Vem tror du vinner Eurovision? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!