Därför kan Loreen skriva historia – om hon vinner Eurovision Song Contest

Allas blickar riktas nu mot Eurovision och vår alldeles egna Loreen i kampen om en vinst. Den svenska stjärnan är favorittippad på förhand, och faktum är att om hon vinner så blir kommer Loreen att skriva Eurovision-historia.

Nu är det alldeles snart dags för storslagen tävling i Liverpool, UK, och alla som ska ställa sig på scenen i Eurovision song contest börjar nog känna av nerverna.

Det ska fixas med kläder, finslipas på numren in i minsta detalj och sjungas upp ordentligt för att kunna leverera så storslagna framträdanden som möjligt.

För oss här hemma i Sverige är förväntningarna höga när Loreen ska ta ton till ”Tattoo.”

Artikeln fortsätter efter bilden

STOCKHOLM 20230311 Loreen med statyetten Sångfågeln efter att ha vunnit lördagskvällens final i Melodifestivalen i Friends Arena med bidraget Tattoo. Foto: Christine Olsson / TT
Loreen med statyetten Sångfågeln efter att ha vunnit finalen i Melodifestivalen i Friends Arena med bidraget Tattoo. Foto: Christine Olsson / TT

Löftet till svenska folket

Hon var tidigt en storfavorit att vinna Melodifestivalen, och inför finalen gav hon ett löfte till svenska folket.

– Om svenska folket vill att jag skulle representera dem så skulle jag göra allting i min makt så att numret ska bli så bra som möjligt. Att jag ger allt, skrev hon då i ett meddelande till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter efter bilden

STOCKHOLM 20230310 Loreen med bidraget "Tattoo" under fredagens genrep i Friends Arena inför lördagens final i Melodifestivalfinalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Loreen med bidraget ”Tattoo” under genrep i Friends Arena inför final i Melodifestivalfinalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Och att ge allt är något hon nu får chansen att göra i Liverpool inför hela Europa, och även den här gången ser det ljust ut för stjärnan.

Enligt oddsen vinner Loreen Eurovision Song Contest

Hon är nämligen favorittippad att vinna Eurovision Song Contest.

För 11 år sedan visade hon vad hon går för när hon vann med ”Euphoria,” och att hon nu återvänder är något hon själv tycker känns overkligt.

– Jag trodde aldrig i mina vildaste drömmer att det här skulle vara vägen jag skulle gå, har hon sagt till Metro.co.uk.

Artikeln fortsätter efter bilden

STOCKHOLM 20230311 Loreen efter att ha vunnit lördagskvällens final i Melodifestivalen i Friends Arena med bidraget Tattoo. Foto: Christine Olsson / TT
Loreen efter att ha vunnit finalen i Melodifestivalen i Friends Arena med bidraget Tattoo. Foto: Christine Olsson / TT

Blir historisk om hon vinner

Sajten skriver att det är relativt ovanligt att artister som vunnit Eurovision återvänder, och att en vinst i Loreens fall skulle vara rent av historiskt.

Det är nämligen ingen kvinna som vunnit tävlingen två gånger om tidigare, och om hon vinner så blir hon den allra första.

Artikeln fortsätter efter bilden

Loreen med "Tattoo" i Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT
Loreen med ”Tattoo” i Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT

Att få representera Sverige och ställa upp i Eurovision Song Contest är något som Loreen är väldigt glad över.

– Ordet glad kan inte ens mäta sig med hur jag känner, har stjärnan sagt till DN.

Vi önskar dig stort lycka till, Loreen!