Därför saknades Måns Zelmerlöw under semifinalen i Eurovision – SVT:s svar efter tittarnas förvirring

Loreen tog sig under tisdagen vidare från semifinalen i Eurovision och är nu redo för den stora kvällen på lördag. Men under sändningen väcktes det frågor gällande vart Måns Zelmerlöw, som är en av årets kommentatorer, hade tagit vägen.

Finalen i Eurovision song contest närmar sig med stormsteg och under tisdagen visade Loreen vart skåpet ska stå när hon tog sig vidare från semifinalen.

Många tittare hyllade den svenska artisten i Nöjeslivets kommentarsfält efter det mäktiga framträdandet.

”Ikväll fick jag rysningar av ett fantastiskt framträdande, du äger!”

”Stort grattis till Loreen för ett magiskt framträdande!”

”Snyggt jobbat, Loreen! Lycka till i finalen!”

LIVERPOOL 20230508 Loreen från Sverige under måndagens genrep inför semifinal 1 i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT
LIVERPOOL 20230508 Loreen från Sverige under måndagens genrep inför semifinal 1 i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT

Loreen om att vara favorit

Och faktum är att Loreen är favorittippad att ta hem vinsten, vilket hade gjort henne till den första kvinnan att vinna Eurovision två gånger.

SVT frågade artisten om det är något som påverkar henne.

– Jag har två delar i mig. Den ena sidan, när jag får höra det, blir väldigt glad och känner tacksamhet, svarar hon då och fortsätter:

– Men sen har jag en mer disciplinerad sida som säger: ”Okej Loreen, nu har du fått ha ditt roliga. Nu är det dags att börja jobba”. Så då stänger jag ner allt det där andra.

LIVERPOOL 20230508 Loreen från Sverige under måndagens andra genrep inför semifinal 1 i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT
LIVERPOOL 20230508 Loreen från Sverige under måndagens andra genrep inför semifinal 1 i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT

Därför var inte Måns med och kommenterade

I kommentatorsbåset på lördag kommer Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw att sitta.

– Det är världens roligaste tv-program, och jag älskar att vi i Sverige tar det på sånt kärleksfullt allvar. Så för mig är det en dröm att få göra det igen, skriver Edward af Sillén till Nöjeslivet i ett meddelande.

Men under semifinalen så var det många som undrade över Måns Zelmerlöws frånvaro. Då fick nämligen Edward köra solo.

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw. Foto: TV4

Nu bekräftar dock SVT för Expressen att det var helt enligt planerna och att det inte är förrän på lördag som Måns var tänkt att dyka upp som kommentator.

”Att få tillbaka Måns i båset är en glädje”

Enligt Edward af Sillén är artisten efterlängtad och han tycker att det ska bli roligt att jobba tillsammans med Måns Zelmerlöw.

– Det var absolut ett önskemål, från både mig och SVT. Vi har jobbat tillsammans sen 2010, då och då. Jag regisserade Eurovision med honom och Petra [Mede], och vi fick kommentera ihop redan 2017. Så att få tillbaka Måns i båset är en glädje. Han är lika rolig som han är proffsig, skriver han till Nöjeslivet.

Måns Zelmerlöw, Edward af Sillén, Eurovision, 2023
LIVERPOOL 20230509 Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén ska kommentera finalen av Eurovision Song Contest i SVT- Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070

Vi önskar er stort lycka till på lördag!