Pressbild. Foto: Janne Danielsson /SVT

Edward af Sillén och Tina Mehrafzoon kommenterar Eurovision – stora ändringen från tidigare år

Snart har det blivit dags för Eurovision Song Contest i Malmö och schlagerfans i hela Europa längtar till maj.

Nu står det klart att Edward af Sillén och Tina Mehrafzoon ska kommentera kalaset i SVT, rapporterar TT.

Edward af Sillén är helt klart inte ett okänt ansikte i Eurovision-sammahang och genom åren har han blivit en självklar del av tävlingen.

Inte minst som manusförfattare och kommentator.

ROTTERDAM 20210517 Edward af Sillén inför Eurovision Song Contest. Semifinalerna går 18 och 30 maj, och finalen 22 maj. Foto: Jessica Gow / TT
Foto: Jessica Gow / TT

Nu står det klart att det blir Edward, som också både skrivit manus och regisserat, som kommer leda tittarna genom sändningen även i år.

– Det är världens roligaste tv-program, och jag älskar att vi i Sverige tar det på sånt kärleksfullt allvar. Så för mig är det en dröm att få göra det igen, skrev Edward af Sillén till Nöjeslivet i ett meddelande inför tävlingen i fjol.

Så skiljer det sig från tidigare år

När det nu är Sverige som står som värdland och tävlingen kommer äga rum i Malmö blir det dock lite annorlunda från tidigare.

”Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland. Som kommentatorer är vi förlängda armar till programledarna och vi ger tittarna information om de tävlande artisterna, men vi kommenterar inte programledarnas insats. Precis som tidigare år när Sverige arrangerat”, säger af Sillén i en skriftlig kommentar till TT.

Vid sin sida kommer han ha Tina Mehrafzoon.

– Det känns både ärofyllt och väldigt roligt. Tittarna kommer att vara i trygga och varma händer med Tina i förarsätet, medan jag ska dela min tid mellan att vara bakom scenen och arbeta med programledarna och att finnas vid Tinas sida så mycket det går under programmen. Det blir riktigt spännande, säger Edward af Sillén i ett pressmeddelande.

Att få arbeta med Edward är något hon ser mycket fram emot.

– Det känns väldigt lyxigt att han kommer att kunna säga om det är någonting som inte vi vet om eller någonting som inte tittarna ser. Som Petra och Malin gör och om hur de mår och känner backstage, säger hon till TT.

I SVT:s pressmeddelande förklarar hon att det är en dröm som går i uppfyllelse.

– Att få göra det här tillsammans med Edward är en ära och en dröm som går i uppfyllelse. Att Sverige är värdland gör det hela ännu mer speciellt. Jag vet ju vilka proffs som gör showen så mitt jobb blir väldigt lustfyllt och enkelt!

Så härliga nyheter!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev