Foto: TT

Tom Hanks privata beundrarbrev till Rolf Lassgård – det skrev han till svenske stjärnan

Här går Tom Hanks och Rolf Lassgård på röda mattan – inför galapremiären av Hollywoods version av ”En man som heter Ove”.
Nu berättar världsstjärnan om sitt privata brev till den svenske skådespelaren.
– Jag ville tacka honom, säger Hanks till TT.

I september 2017 kom nyheten att ”En man som heter Ove” skulle få en Hollywood-version.

Den svenska succéfilmen, i regi av Hannes Holm efter Fredrik Backmans bästsäljande roman, vann bland annat tre priser på Guldbaggegalan och blev nominerad till en Oscar i två olika kategorier.

Nu har den fått en nyinspelad variant på engelska. Rolf Lassgårds karaktär ”Ove” har fått nytt namn i form av ”Otto” och spelas av världsstjärnan Tom Hanks.

LÄS MER: Här är första bilderna på Tom Hanks i Rolf Lassgårds paradroll – i Hollywoods ”En man som heter Ove”

Tom Hanks på plats i Stockholm för galapremiär av ”A man called Otto”

På tisdagen hade filmen galapremiär på Rigoletto i centrala Stockholm – och Tom Hanks fanns på plats tillsammans med hustrun Rita Wilson, som också producerat filmen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221213 Regissören Marc Forster, skådespelaren och producenten Tom Hanks och producenten Rita Wilson anländer till galapremiären av filmen "A Man Called Otto" på Rigoletto. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20221213 Regissören Marc Forster, skådespelaren och producenten Tom Hanks och producenten Rita Wilson anländer till galapremiären av filmen ”A Man Called Otto” på Rigoletto. Foto: Henrik Montgomery / TT

Hanks berättade för svenska medier på plats hur mycket han uppskattat att spela in filmen.

– Men det som jag gillade med ”En man som heter Ove” är att den utan tvekan utspelas nu och de bästa scenerna i filmen är samtal med två personer i en dörröppning. Det kanske är – ska vi kalla det – en svensk känsla som innebär att ett samtal mellan två personer är det som är mest spännande i en film i stället för när det exploderar saker, säger Tom Hanks på galapremiären, till nyhetsbyrån TT.

Tom Hanks privata brev till Rolf Lassgård

Rolf Lassgård har tidigare berättat att han fått ett personligt brev från Hanks inför premiären av den amerikanska versionen av ”En man som heter Ove”.

Nu bekräftar för första gången Hanks detta – och ger också en hint om budskapet till Lassgård, även om han inte vill berätta exakt vad som stod i brevet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221213 Hannes Holm och Rolf Lassgård anländer till galapremiären av filmen "A Man Called Otto" på Rigoletto. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20221213 Hannes Holm och Rolf Lassgård anländer till galapremiären av filmen ”A Man Called Otto” på Rigoletto. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Det är mellan mig och Rolf, men det var ett beundrarbrev, säger Tom Hanks på den svenska galapremiären för ”A man called Otto”, till TT.

Han utvecklar:

– Jag ville tacka honom för en rolltolkning som kändes helt ny när vi såg filmen året den kom ut, säger Tom Hanks.

Filmen har svensk premiär den 13 januari 2023. Här nedan kan man se en trailer för ”A Man Called Otto”:

Dela gärna vidare artikeln om du också tycker att Rolf Lassgård är värd allt beröm!