10-åriga dottern Zoes ärliga ord om Carola – efter upptäckten med biologiska mamman efter alla år

Carola Häggkvist adopterade sin älskade dotter Zoe 2012 från Sydafrika och kärleken mellan dem har blomstrat ända sedan dess.

Men när Zoes biologiska mamma tas in i bilden, lämnas ingen oberörd av Zoe säger till sin mamma.

Carola Häggkvist, 52, är en svensk artist som varit aktiv sedan 1983, då hon slog igenom med låten ”Främling” i melodifestivalen. Albumet ”Främling” sålde över en miljon exemplar. Sedan dess har Carola medverkat i allt möjligt – ”Så mycket bättre”, SVT:s programserie ”Här är ditt kylskåp” och många har säkert hört henne under juletider med till exempel albumet ”Jul i Betlehem”.

Adopterade dottern Zoe

Tillsammans med Runar Søgaard har hon en son vid namn Amadeus Sögaard, född 1998. År 2000 skiljde sig Carola med Runar och 2012 valde hon att adoptera en dotter ensam. Det var då Zoe, född 2009 i Sydafrika, kom till Carola.

”En som födde mig”

En av Carolas senaste bilder på Instagram var det som fick Carolas följare att reagera direkt. När Zoes biologiska mamma kom till tals, lämnade hon ingen oberörd.

” ’Vet du mamma? Jag har två mammor! En i himlen som födde mig och så du, som födde mig i ditt hjärta.’ (Jag brukar säga det till henne, att hon föddes i mitt hjärta.)”, skriver Carola att hennes dotter sagt när de satt i bilen.

Det fick Carola att hålla andan för en sekund, berörd av orden och svarade:

” ’Ja min flicka, precis så är det. Du kunde inte ha mer rätt. Och jag tror att din fina mag-mamma som födde dig är nog glad över att vi har varandra’, sa jag. ’Det tror jag med’, sa Zoe”, skriver Carola i inlägget.

Inläggets budskap från Carola kan inte vara mer än tydligt.

”Sann kärlek läker och håller ut. Om du går omkring och funderar på det med adoption så vill jag idag uppmuntra dig att ge dig själv möjligheten att ta reda på mer”, skriver Carola ut till sina följare.

Det är kanske minst lika viktigt att adopterade barn får minnas sin biologiska mamma mer än något annat. Många mammor som föder sina barn i andra länder, tvingas adoptera bort sitt barn på grund av förtryck, fattigdom eller till och med döden. Det är endast ett fåtal som lämnar bort sitt barn frivilligt, och därför är Zoes ord om att minnas sin första moder otroligt viktigt.

Hennes lärdom av mamma Carola och kärleken hon känner för sin biologiska mamma lyser om henne – hon berörde mig på djupet.

Är inte Zoe en helt fantastisk tjej? Sprid detta vidare om du tycker det och beröm hennes klocka ord!

Video – 10 tv-program vi minns: