Aron Anderson fick hjärtat krossat som 13-åring – bästa vännens tragiska död: ”Blev överkörd av ett fyllo”

Äventyraren Aron Anderson gästade nyligen Nyhetsmorgon där han pratade om hur han tog sig igenom livet när det var som svårast.

Han berättar också om bästa vännen Erik, som gick bort alldeles för tidigt…

Aron Anderson är äventyraren som för ett tag sedan gav ut sin självbiografi Livet gav mig en andra chans. Nyligen så var han med som gäst på Nyhetsmorgon där han pratade öppenhjärtligt om sina livserfarenheter.

När han var bara 8 år gammal drabbades han av cancer i korsbenet. Året därpå opererades cancern bort vilket ledde till att förlorade funktionen i benen.

Han berättade också om hur cancern senare kom tillbaka och drabbade lungorna. Och att han tänkte att han skulle dö. Trots de hälsomässiga motgångarna så klarade han sig.

På frågan om hur han hanterade att som barn hamna i rullstol svarar Aron:

– I den åldern så tror jag att man hanterar det med att: ”okej, det här är de nya förutsättningarna”, sa Aron Anderson i Nyhetsmorgon.

Många äventyr på meritlistan

Genom åren har Aron gjort saker som de flesta av oss bara drömmer om, rullstolen har för honom aldrig setts som ett hinder.

Som första person i rullstol besteg han för snart exakt 10 år sedan Kebnekaise. Men det är bara en sak i mängden som han åstadkommit i sitt liv. I Nyhetsmorgon avslöjar han att berget Matterhorn står på tur!

– Jag har någonstans insett att det är så mycket som man tror är omöjligt från början, som kanske inte är omöjligt ändå. Jag trodde ju Kebnekaise var omöjligt för 10 år sedan men då sa min kompis ”äh, vi provar”, och så gick det, säger Aron Anderson.

Dansade i TV4

Aron blev desto mer folkkär när han deltog i Let’s dance förra året tillsammans med danspartnern Jasmine Takács. De har än i dag en god relation med varandra.

Han beskriver tiden i Let’s dance som en stor utmaning men också som en mycket värdefull tid.

– Det som var så fint med det var att vi fick så fin respons efter det. Framför allt från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar.

LÄS MER: Aron Anderson bekräftar stora lyckan – hon är stjärnans nya kärlek: ”Vi är ett par”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Aron Anderson och Jasmine Takacs i Let’s dance. Foto: TV4

Bästa vännen omkom tragiskt

I Nyhetsmorgon berättar Aron även den hjärtskärande historien om hur han miste sin bästa vän, Erik. De var då bara 13 år gamla…

– Han blev överkörd av ett fyllo. Det vart också en otrolig chock. Jag hade precis tagit mig igenom cancern och tagit mig tillbaka till livet, och så kommer den käftsmällen. Det var otroligt tufft, säger Aron.

Tiden efter kände sig Aron vilsen. Han hade dels överlevt cancern men hamnat i rullstol. Och nu var även vännen död.

– Då sa jag till mig själv att en dag så kommer jag att få träffa Erik igen. Jag har ingen aning om det stämmer. Jag lurade mig själv att det kommer att hända. Det är en sådan där sak som jag använt mig av i resten av livet, lite ”självlur” för att göra situationer enklare.

Just det tankesättet har han använt sig av i resten av livet. Han beskriver det som ett ljus i horisonten att fortsätta hoppas och sträva emot.

Du är en sann inspiration och förebild Aron!

Dela gärna denna artikel på Facebook så att fler kan inspireras av den fantastiske Aron!