Här stjäl Julian showen under farfar kungens firande – beteendet som skapat rubriker utomlands

Kung Carl XVI Gustaf firade sin 78-årsdag på valborgsmässoafton.

Men det var hans barnbarn Julian som fick alla rubriker efteråt. Den lilla prinsen visade upp sig från sin busiga sida och bjöd på stora leenden och grimaser.

Alla känner till att vår svenske kung Carl XVI Gustaf fyller år den 30 april, på valborgsmässoafton.

I tisdags var det hans 78:e födelsedag och det firades givetvis på traditionellt sätt. Han och familjen visade upp sig på Kungliga slottets balkong och sedan gick han ner på Högvaktsterrassen och tog emot folkets jubel och en och annan gåva.

Flottans musikkår spelade även musik för kungen utanför Slottet och vid lunchtid avfyrades en salut på 21 skott från Skeppsholmen.

Kungafamiljen under kungens firande
Drottning Silvia, prinsessan Estelle, prins Julian, prinsessan Sofia och prinsarna Alexander och Gabriel. Foto: Samuel Steén/TT

Senare under kvällen hölls en privat fest inne på Kungliga slottet där de närmaste fick vara med och uppvakta Carl Gustaf.

Barnbarnet hamnade i centrum

Trots att det borde varit kungen som hamnade i fokus denna dag var det en annan person i kungafamiljen som stal alla rubriker.

Prins Julian, 3, var nämligen på bushumör och spelade ut hela sitt register uppe på balkongen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias son – som själv fyllde år för drygt en månad sedan – gjorde olika grimaser och ansiktsuttryck. Dessutom höll han för sina öron medan hans storebröder Alexander, 7, och Gabriel, 6, vinkade åt folkmassorna nere på gatorna.

Även Julians faster, kronprinsessan Victoria, var självklart på plats under firandet tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Prins Julian
Prins Julian höll låda på balkongen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fått rubriker utomlands

Prins Julians beteende har väckt stort intresse utomlands. Brittiska Daily Mail har exempelvis skrivit om hans busiga spratt. De tycker att han var charmig och gullig.

De jämför Julians beteende med den brittiska prinsen Louis, när han fotograferades på balkongen på Buckingham Palace för att fira Trooping the Colour 2022.

Louis var då 4 år och hyllades när han stal allas fokus med sina grimaser och ansiktsuttryck.

Härliga, busiga Julian. Så kul att se dig under farfars firande.

Hela kungafamiljen är så fina och härliga.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev