Björn Skifs hemliga dröm med familjen – svarar nu på känsliga frågan: ”Klart att jag längtar…”

Trots att han suttit många år på tronen som en av Sveriges största artister har Björn Skifs, 76, fortfarande saker han vill hinna uträtta.

När han gästade Tilde de Paula Eby i TV4:s Efter fem berättade han om sin nya turné, om den långa karriären och om hans längtan att utöka familjen.

– Klart att jag längtar…, säger han i programmet.

Han slog igenom på 60-talet som sångare, skådespelare och showare. Det internationella genombrottet kom 1974 med monsterhiten Hooked on a feeling.

Björn Skifs, 76, är en av landets mest välkända och älskade underhållare.

Två gånger har han vunnit Melodifestivalen. På 80-talet drog han också igång den klassiska Badrock-turnén på Öland. Dessutom har han gjort sig känd som skådis och spelat huvudrollen i kultrullar som Strul, Drömkåken och Joker.

På senare år har Skifs bland annat sjungit på både kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010 – framförde låten When you tell the world you’re mine tillsammans med Agnes Carlsson – och på kung Carl XVI Gustafs jubileum i mitten av september då han kungen firade att han suttit på tronen i 50 år.

Läs mer: Björn Skifs och Bosse Parnevik sjunger kärleksvisa

Hälsade på hos Tilde i Efter fem

Under måndagen var Björn Skifs inbjuden som dagens gäst i TV4:s aktualitetsprogram Efter fem och fick sitta ner och prata med programledaren Tilde de Paula Eby i en god kvart.

Bland annat frågade hon honom vad som fortfarande driver honom att jobba så pass mycket som han fortfarande gör, trots att han varit i offentligheten i mer än 50 år.

Björn Skifs uppträder när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Han svarade då kort och gott att han fortfarande gör allting av ren lust och att han hinner med lite vila emellanåt, så att han inte blir överarbetad.

Han har heller inga direkta planer på att sluta sjunga och turnera runt i Sverige.

– Inga omedelbara planer, men ibland smyger det sig in en liten, liten, liten pensionärsgnutta där i huvudet. ”Åh, vad gött det vore. Då skulle jag hinna med det och så skulle man göra det”. Men sen så säger det SCHOOP, så är lusten tillbaka, säger han i programmet.

Han säger att han känt av den känslan i fyra-fem år, men att han ständigt återvänder till tankarna att han vill fortsätta. Han trivs nämligen väldigt bra med tillvaron just nu.

Björn Skifs om den stora längtan

Den stora förändringen i hans liv för tillfället är att hans kända turné En värld av Skifs flyttar från Hamburger Börs i Stockholm ner till Malmö – nypremiären i Skåne sker den 5 oktober.

Och så finns det en sak till i hans liv som han går och hoppas lite extra på.

– Det är klart att med ålderns rätt så är det klart att jag längtar efter barnbarn, säger han i direktsändning.

Björn Skifs i TV4:s Efter fem. Foto: TV4

Tillsammans med makan Pernilla, 58, har han sönerna Oliver, 34, och Jonathan, 32.

Läs mer: Björn Skifs och Helen Sjöholms fräcka duett som fick hela Skansen att kippa efter andan

När Tilde de Paula Eby hör hans önskan skrattar hon till och påpekar att man inte får pressa sina barn med sådana saker. Hon frågar också om han har hintat om sin längtan efter barnbarn för sina söner.

– På mina hemliga sätt. Hur vill jag inte avslöja, säger han.

Mäktiga Björn Skifs! Tack för allt du gjort hittills och må din karriär förbli lång och framgångsrik. Och kanske kan livet så småningom förgyllas med små barnbarn.

Om du gillade artikeln kan du dela den och kommentera på Facebook.