Björn Skifs stora familjelycka efter sonen Olivers husköp – har hittat drömkåken: ”Blev helt förälskade”

Artisten Björn Skifs har medverkat i många filmer, bland annat kultklassikern ”Drömkåken” från 1993. Nu har även hans son Oliver funnit sin drömbostad. Han har nämligen köpt ett stort hus utanför Kungsör med sin flickvän.

– Vi har letat efter en speciell typ av hus och blev helt förälskade i det här, säger Oliver till lokaltidningen VLT.

Björn Skifs, 76, behöver egentligen ingen närmare presentation. Man måste ha levt under en sten i många herrans år för att man ska ha kunnat missa vem han är. Däremot kanske inte alla har stenkoll på att Skifs vid sidan av sin artistkarriär även har spelat in en hel del film och tv.

Läs mer: Björn Skifs intima uppgörelse med frugan efter alla år ihop – knepen som håller passionen vid liv

Framför allt under 80- och 90-talet var Björn Skifs en framträdande skådespelare inom den svensk filmindustrin. Han är kanske mest ihågkommen för ”Strul”, ”Joker” och ”Drömkåken”.

Björn Skifs
Björn Skifs. Foto: TV4

Den sistnämnda rullen är en komedi från 1993 med regi av Peter Dalle. Skifs karaktär Göran är trött på stadslivet och köper en fin villa till frun – spelad av Suzanne Reuter – och barnen medan de är på semester.

Det visar sig bli en katastrofaffär för familjen eftersom en mörk hemlighet döljer sig inuti huset.

Björn Skifs son har köpt hus

Man får hoppas att samma kaos inte väntar Björns son Oliver, 35. Han har nämligen just pungat ut 6 250 000 kronor för sin drömkåk. Ett stort hus precis utanför Kungsör i Västmanland.

– Vi har letat efter en speciell typ av hus och blev helt förälskade i det här. Flickvännen är från Eskilstuna, så Kungsör är ett av de områden som passar oss, säger Oliver till lokaltidningarna Bbl/AT och VLT.

Han och flickvännen Malin Bilberg har en klar bild över hur de vill få till huset som de köpte tidigare i september.

– Huset har i princip stått obebott i två år så det finns lite grejer vi vill fixa till. Jag jobbar som konstnär och har tänkt ha vissa rum som jag kan visa mina tavlor i, säger Oliver.

När den gamla kultfilmen med Olivers pappa Björn kommer på tal skrattar han till.

– Ja, det är jättefint. Fast drömkåken utan alla problem.

Björn Skifs Oliver Skifs hus
Oliver Skifs hus i Kungsör. Foto: Google Maps

Olivers ord om uppväxten

Björn Skifs och Oliver gästade ”Malou efter tio” för drygt ett och ett halvt år sedan. Då berättade sonen om hur hans uppväxt med en känd pappa varit.

– Det var en väldigt sång- och dansfylld uppväxt för både mig och lillebrorsan. Det har såklart färgat ganska ordentligt, sa han i programmet.

Tillsammans med mamman Pernilla och lillebrorsan Jonathan färdades han genom landet och var med på många av Björns spelningar.

Björn och Pernilla Skifs
Björn och Pernilla Skifs. Foto: Pontus Lundahl, TT/ Janerik Henriksson, TT

– Jag var med ganska mycket på turnéer. Har fått se min beskärda del av nattsträckor i turnébussar och sprungit runt mycket och stört backstage. Det var en del av uppväxten, precis som för många andra, att få besöka föräldrarna på arbetsplatsen, berättade Oliver Skifs.

Såg sonens talang tidigt

Han betonar att han haft en jättebra uppväxt med mycket galna och roliga saker som hände.

Björn Skifs avslöjade även då att han och Pernilla såg att Oliver hade talang för att måla redan i tidig ålder. När han bara var 2 år förstod hans föräldrar att han skulle bli konstnär – vilket även blev verklighet.

– Man såg att detta var en kille som ville skapa saker. Han tecknade och ritade och målade. Han böjde piprensare och fick till dinosaurier, helt makalöst. Jag fattade inte, hur gör han?, berättade Björn i programmet.

Vilket fint hus. Hoppas ni kommer att trivas. Lycka till i framtiden, Oliver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev