Camilla Läckberg sjuk i corona

Författaren Camilla Läckberg, 46, och maken Simon Sköld, 33, har insjuknat i covid-19.

Det berättar Läckberg i ett inlägg på Instagram.

”Klarat oss hyfsat”, skriver hon.

Coronaviruset har slagit hårt mot Sverige och världen. Sedan pandemins utbrott i början av året har över 49 miljoner människor världen över bekräftats smittade av viruset, enligt statistiksajten Worldometers.

Här i Sverige har över 140 000 människor bekräftats smittade av viruset. Under torsdagen steg även antalet bekräftade dödsfall med covid-19 till över 6 000 inrapporterade fall.

Samtidigt har smittspridningen ökat drastiskt de senaste veckorna.

– Vi ser absolut en dramatisk ökning av antalet fall och det måste vi ta på allvar, sade statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare i veckan till SVT.

LÄS MER: Jenny Alversjö sjuk i corona – stoppas nu från ”Nyhetsmorgon”

anders tegnell
STOCKHOLM 20200402 Statsepidemiolog Anders Tegnell under torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten. Foto Janerik Henriksson / TT

Camilla Läckberg sjuk i corona

En av alla som nu har blivit sjuk i covid-19, är författaren och entreprenören Camilla Läckberg.

Instagram berättar 46-åringen att hon har testats positivt, men samtidigt klarat sig hyfsat bra och kunnat kurera sig via isolering hemmavid.

”Jaha. Check på betat av covid. Den här pyjamasen med katter har varit min bästa vän under tiden. Klarat oss hyfsat, som en ”vanlig” influensa och ingen sjukvård behövts nyttjas”, skriver Camilla Läckberg på Instagram och fortsätter:

”Gratistest från 1177 kom snabbt och smidigt. Vi har hållit oss isolerade, hållt avstånd, och ja, klarat oss bra. Följ nu riktlinjerna. Ta hand om er.”

LÄS MER: Steffo Törnquist sjuk i corona – fördes till sjukhus för syrgas och dropp

Maken Simon Sköld smittad

Även Camilla Läckbergs make, Simon Sköld, har insjuknat i coronaviruset. Något som även han berättar om i ett inlägg på Instagram.

”Ja då har man testat på att ha Covid också, både jag och frugan testat positivt och självklart hållt/håller oss isolerade nu”, skriver han på Instagram.

Simon Sköld konstaterar också att han och Camilla Läckberg har haft olika sjukdomsupplevelser.

”Det intressanta är att covid betett sig helt olika på oss, men ja ingen höjdare för nån av oss såklart. Dock har ingen av oss behövt söka upp sjukvård vilket vi är tacksamma för! Ta hand om er där ute och se nu till att följa restriktionerna så vi nu får bukt på skiten!”, skriver han på Instagram.

LÄS MER: Sven Wollter, 86, sjuk i corona – smittades under familjebesök: ”Lite halvtaskigt”

Vi hoppas att ni mår bra, Camilla och Simon, och önskar er ett snabbt tillfrisknande. Alla styrkekramar till er och alla andra som har blivit smittade av coronaviruset!