Camilla Läckbergs hårda ord mot Lundell – ryter ifrån beskedet med 34 år yngre kärleken: ”Noll självinsikt”

Sedan tidigare är det känt att Camilla Läckberg och Ulf Lundell inte är särskilt goda vänner.

När nyheten nu kom om Ulfs nya kärlek, brann det till hos den kvinnliga författaren.

”Den härliga dubbelmoralen – ok för män med yngre kvinnor – men inte för kvinnor med yngre män”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Camilla Läckberg, 46, och Ulf Lundell, 71, har en skränig historia. Bland svenska folket är de kända för sina begåvningar, men något som de inte är kända för – är att tycka om varandra.

Det var när artisten, och författaren, Ulf Lundell släppte boken ”Vardagar 2” som temperaturen i samtalsrummet ökade. I boken sågade nämligen författaren, ofiltrerat, flera andra kändisar vilket skapade starka reaktioner.

En av de som Ulf Lundell valde att såga vid fotknölarna var författarkollegan Camilla Läckberg och i boken kallar han hennes verk för en ”litterär komposthög”.

I både ”Vardagar” och Vardagar 2” är han tydlig med hans åsikt om att Camilla saknar begåvning – något hon valde att slå tillbaka mot.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Camilla Läckbergs hämnd

Men även Camilla Läckberg är frispråkig. Hon tvekar inte på att säga vad hon tycker och det dröjde inte länge innan en hämndaktion fullbordades.

Man får säga att det var ett oväntat sätt att hämnas på. Camilla skänkte nämligen en summa på 20.000 kronor för att bevara ett torn som är placerat intill Ulfs gård –ett torn som Ulf i flera år kämpat för att få tillstånd att riva.

”Boken verkar handla om hans liv på Österlen. Inte jättesugen på att läsa om sur och bitter medelålders priviligierad mans trista tillvaro och narcissistiska självförhärligande. Men min devis är ju alltid att vända andra kinden till. Och Uffe älskar ju sitt Österlen. Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20.000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva”, skrev hon då på Instagram.

Ulf Lundells svar

Men det tog inte slut där. 

Kort därpå hände något som får framstå som ett svar från Ulf på Camillas beslut – även om han själv menar att han inte hade hört talas om Camillas donation. 

Den manliga författaren skänkte nämligen, bara dagar efter Camillas donation, en lika stor summa pengar till ”Freezonen”. En organisation som bland annat arbetar för att motverka våld mot flickor och kvinnor i sydöstra Skåne.

I en kommentar till Aftonbladet förklarar han sambandet mellan hans och Camillas donationer – och skickar samtidigt en passning till författarkollegan:

”Summan verkar vara densamma. Men det är väl också allt. Det är en rejäl skillnad på syftet med donationerna”, skrev han i en kommentar till Aftonbladet.

Foto: SVT

Ulf Lundells nya kärlek

När nyheten kom om att Ninna Prage, 37, bekräftat för Aftonbladet att hon är Ulf Lundells nya kärlek – kunde inte Camilla hålla sig från att kommentera nyheten.

Camilla påstår att 71-åringen har en enorm dubbelmoral och syftar till att han i böckerna ”Vardagar” kallat hennes make Simon Sköld, 34, för ”toyboy”.

När nu Ninna Prage, 37, i ett meddelande till Aftonbladet bekräftat att hon har en relation med 71-åringen brann det till för Camilla Läckberg.

”Kallade det dubbelmoral redan då (vänstra artikeln) när Uffe Lundell i sin bok kallar min 13 år yngre man för toy boy. Och nu… Nu har Uffe träffat ny kvinna….. som är… trumvirvel… 34 år yngre!!!!”, skriver Camilla på Instagram och fortsätter:

”Asså vad ÄR det med dessa gubbar med NOLL självinsikt…”

Med hjälp av emojis förtydligar Camilla att hon hånskrattar åt Ulf Lundell och avslutar inlägget med orden:

”Och som alltid – den härliga dubbelmoralen – ok för män med yngre kvinnor – men inte för kvinnor med yngre män.”

Inlägget får starka reaktioner

Efter inlägget var det många som hade åsikter i frågan. Vissa starkare än andra. Det här gick att läsa bland kommentarerna:

”Men va fan”, kommenterade Laila Bagge.

”Det är ju alltid okej när det är en man som har en mycket yngre kvinna, men en kvinna som har det usch och fy , blir så trött på detta med dessa gnälliga gubbar”, kommenterade en annan person.

Vi får väl hoppas att de båda författarna snart kan begrava stridsyxan. Vad känner ni när ni läser detta? Lämna gärna en kommentar på Facebook!