Carina Bergfeldts gripande ord till Sanna Nielsen – efter hatstormen: ”Beter sig som skit”

carina bergfeldt, sanna nielsen

Foto: SVT

I ett känslosamt inlägg talade Sanna Nielsen ut om hatet på sociala medier.

Nu stöttas hon av SVT-kollegan Carina Bergfeldt.

”Jag är så ledsen att folk beter sig som skit mot dig”, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Den folkkära artisten och programledaren Sanna Nielsen, 36, är just nu högaktuell i ”Allsång på Skansen”. Men trots sommarens tittarsuccé har den gravida programledaren också fått värja sig mot hatet på sociala medier.

Under årets upplaga av SVT-programmet har Sanna Nielsen tagit emot mängder av elaka kommentarer – bland annat gällande sitt utseende, sina klädval och hur hon är som person.

Därför valde hon i slutet av förra veckan att, via ett långt och känslosamt inlägg på Instagram, sätta ner foten mot näthatet.

I det gripande inlägget förklarade 36-åringen att hon blir sårad av de elaka orden och att det påverkat hennes välmående.

”Jag ska inte ljuga. Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det. Så jag antar att de som tycker det är viktigt att yttra sin åsikt om mig till mig blir lättade när de läser det här och förstår att det gör ont ibland, för det är väl det ni vill?”, skrev Nielsen bland annat på Instagram.

Kärleken till Sanna Nielsen

De gripande och ärliga orden uppmärksammades stort i såväl medier som på sociala kanaler.

Från alla håll och kanter strömmade det in stöd och kärleksfulla hälsningar till Sanna Nielsen, något som berörde henne djupt.

”Jag vill kika in här och ge ett stort TACK till den enorma kärlek som strömmat in på mina sociala medier de senaste dagarna. Nätet kan onekligen också vara en kärleksfull och peppande plats och tänk vad fint det skulle vara om det alltid kunde vara så”, skrev Sanna Nielsen i en uppdatering på Instagram.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stöttas av Carina Bergfeldt

En av alla som öppet visar sitt stöd till Sanna Nielsen är SVT-kollegan och journalisten Carina Bergfeldt, 41.

Bergfeldt har själv varit måltavla för hatet på sociala medier vid flera tillfällen. Bland annat då hon fick elaka kommentarer kring sitt mödraskap, efter att ha publicerat en bild på sin son på sociala medier.

I en kommentar till Sanna Nielsen visar Carina Bergfeldt sin ilska över näthatet och berättar att hon har gått igenom samma sak.

”Jag är så ledsen att folk beter sig som skit mot dig. Jag vet exakt hur det känns. Det är bajs”, skriver Carina Bergfeldt.

Foto: SVT

Carina Bergfeldts ord till Sanna Nielsen

Vidare hyllar Carina Bergfeldt sin kollega med varma ord.

”Även om du redan egentligen vet det så säger jag det uppenbara. Du får skratta, klä dig, vara, sjunga, precis som du vill. Inte bara får. Du ska. Att vara sann, och lite på sitt eget omdöme, vinner alltid över surkartar på nätet”, skriver hon och avslutar:

”Stor kram från en som önskade att hon hade så himla coola och snygga kläder som du när jag var gravid. Du är vacker som en dag.”

Så fint skrivet av Carina, och det är bara att hålla med. Du är fantastisk Sanna!

Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook för att visa ditt stöd till Sanna Nielsen – och tryck på DELA-knappen för att sätta ner foten mot näthatet en gång för alla.

Exit mobile version