Sanna Nielsens gripande ord – talar ut om tårarna efter hatet: ”Just nu gråter jag…”

Sanna Nielsen är i ”Allsång på Skansen” en av Sveriges mest populära programledare.

I takt med framgångarna är det många som hört av sig till Sanna – men alla kommentarerna har inte varit snälla.

– Jag ska inte ljuga. Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det, skriver Sanna i ett långt och ärligt inlägg på Instagram.

Sanna Nielsen, 36, har de senaste månaderna varit en av Sveriges mest omskrivna programledare. Det faller naturligt så här års när hon leder det oerhört populära tv-evenemanget ”Allsång på Skansen”. Det här är Sannas sjätte sommar som programledare för allsången men framgångssagan har även en baksida. 

För samtidigt som de flesta är glada över programledaren och hyllar hennes insatser varje vecka – så finns det även de som ger programledaren en mist sagt mindre charmig respons. Vilket även Expressen skrivit om.

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar nu programledaren om känslorna och förklarar att även hon tar åt sig och kan bli ledsen.

”Varför får jag inte se ut som jag vill? 
Varför får jag inte prata som jag vill? 
Varför får jag inte sjunga som jag vill? 
Varför får jag inte skratta som jag vill? 
Jag kan fortsätta på listan men jag tror att de flesta som läser det här förstår vad jag menar, kanske också hur det känns ibland att man påpekar allt i minsta detalj. Ena dagen har jag för höga klackar, nästa dag opassande klädsel och sen tar jag för mkt plats. Det finns alltid något fel”, skriver Sanna Nielsen på Instagram.

Sanna Nielsen
Foto: TV4

”Ska inte ljuga”

I inlägget möter hon nu de som, med sina kommentarer sårat, henne. Även ifall de positiva kommentarerna är flest, så är det inte sällan som de negativa känns mest. Sanna refererar till den återkommande kommentaren ”jag får tycka vad jag vill i det här landet”.

”Ja, det får ni. Skillnaden är bara att jag själv skulle aldrig skriva eller säga något till någon om att jag inte tycker om deras kläder eller att den inte sjunger fint eller vad det nu kan vara.”

”Jag ska inte ljuga. Jag tar också åt mig ibland. Oftast inte, men ibland händer det. Så jag antar att de som tycker det är viktigt att yttra sin åsikt om mig till mig blir lättade när de läser det här och förstår att det gör ont ibland, för det är väl det ni vill?”, skriver programledaren.

Sanna Nielsen
Foto: Stina Stjernkvist/TT

”Gråter”

Det har nog inte undgått någon att årets säsong av ”Allsång på Skansen” är speciell för programledaren. Sanna är sedan en tid tillbaka gravid och har med glädje genomfört programmet med en extra familjemedlem i magen.

Gravid-lyckan är stor men som blivande mamma sätter nu Sanna ner foten mot alla taskiga kommentarer på nätet.

”Just nu gråter jag inte för min egen skull. Jag är ganska stark och vet vem jag är, vad jag vill och står för, men jag bär också på ett annat liv som jag så gärna vill ska få vara precis som just den vill vara och när jag läser vissa kommentarer så inser jag ännu mer att det alltid kommer finnas motstånd till det, att få vara precis den man är och det är så synd”, skriver Sanna.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Tackar för stödet

Avslutningsvis vill programledaren rikta ett stort tack till alla de som stöttar och delar allsångskärleken med henne. Hon berättar även att ingen kommentar i världen kommer få henne att sluta vara den hon är.

”Vi är alla olika och unika och vi borde uppmuntra och glädjas med varandra och inte riva ner varandra. Vi behöver faktiskt varandra! Nästa vecka kommer det säkert nya åsikter och kanske t.o.m. nya tårar, men jag kan lova er att tårarna som fallit den senaste tiden torkar jag bort, tar till mig all kärlek som tack och lov är betydligt större och det är egentligen det som borde få den största platsen i det här inlägget och jag tackar från djupet av mitt hjärta”, skriver hon och avslutar med orden:

”Jag tar nya tag för jag trivs oerhört bra på min arbetsplats och älskar det vi gör tillsammans med vår älskade publik både på plats och i tv. Jag tar på mig ännu högre klackar om jag vill, kortare, längre eller bredare klänning och fortsätter vara precis den jag är. För min skull, för andras rätt att vara som de är och framförallt för livet jag bär på inom mig.”

Du är fantastisk Sanna! Alla har rätt att få vara precis som de är! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook om ni håller med!