Carolas nya karriärsbeslut – avslöjar vändningen: ”Tänk att det skulle ta över 35 år…”

Sedan hon vann Melodifestivalen 1983 som 16-åring har Carola varit en del av Sveriges musikelit.

Genom åren har hon synts i tv flera gånger i olika sammanhang, men hennes nya projekt kommer bli något utöver det vanliga.

– Tänk att det skulle ta över 35 år, säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande.

Vår schlagerdrottning Carola har verkligen visat att hon är en av våra största röster i Sverige.

Få personer har lämnat så stort avtryck i svenska musikhistorien som Carola har gjort.

Redan som 16-åring tog hon hem vinsten i Melodifestivalen med ”Främling”. I Eurovision song contest kom hon trea men det skulle dröja till 1991 innan hon tog hem hela vinsten i Europa med ”Fångad av en stormvind”.

Men nu avslöjar folkkära sångerskan om det nya karriärsvalet.

Carolas karriärsval – nya vändningen

För sångerskan har alltid julen varit en speciell högtid och det är med en första egna serie som nu Carola kommer visa upp en ny sida av sig själv.

Serien kommer heta ”Carolas advent” och kommer sändas i december.

– I mitt program vill jag ge tittarna och mina gäster en chans att på ett djupare plan hinna förbereda sig på vad julen egentligen handlar om och få dem att se bortom kommersen, säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande.

Det utlovas julpyssel och sång i julens anda i ”Carolas advent”, som är en av Viaplays första originalserie i sin genre.

– Jag vågar lova spännande gäster, oväntade möten och mycket färgsprakande musik, säger Filippa Wallestam, VD för Nordic Entertainment Group Sverige, i pressmeddelandet.

– Det känns fantastiskt att jag nu får min första egna tv-serie, men tänk att det skulle ta över 35 år, säger Carola Häggkvist.

Detta kan bli riktigt bra! Vi ser fram emot att få se mer av dig Carola och din nya serie! Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

Glöm inte att följa Nöjeslivet för fler nöjesnyheter.