Christina Schollin, 82, insjuknade i corona – beskedet efter sjukdomskampen: ”Känner inte igen mig själv”

Folkkära skådespelaren Christina Schollin, 82, insjuknade efter en middag med flera andra kändisar.

I dag är hon frisk, men kampen för hälsan är fortfarande tuff.

– Plötsligt har det blivit stiltje i hjärnan på mig och det gör mig helt tokig. Det är jätteotäckt, säger hon till Aftonbladet.

Många personer världen över har förlorat kampen mot coronaviruset.

Kvar lämnat nu familjer, vänner och kollegor i sorg och ännu tycks det inte som om pandemin vill släppa taget om oss.

Fortsatt är det viktigt att göra allt vi kan för att minska smittspridningen och skydda dem vi älskar.

Framförallt är de våra äldre som vi måste ta fortsatt hänsyn till, så att de kan fortsätta leva skyddade från viruset.

Livsförändringen efter kampen

Nu berättar den folkkära skådespelaren Christina Schollin att hon och maken Hans Wahlgren drabbades av coronaviruset.

Christina Schollin
Foto: TV4

I dag är de båda friska, men vägen dit har varit lång och svår.

– Jag mår bra fysiskt, nu ska jag bara få tillbaka ork och klarhet i huvudet. På mig har det här tagit väldigt hårt på psyket måste jag säga. Jag känner inte igen mig själv. Jag har nästan varit inne i en depression och jag förstod först inte vad det var, men jag har fått förklarat för mig att det är en följd av den här sjukdomen. Jag orkar inte ta mig för något, och jag vet inte längre hur man gör vissa saker. Jag brukar ha olika projekt på gång och vara aktiv och hålla på med min dator och så. Men nu när jag sitter vid datorn så vet jag plötsligt inte hur jag gör för att skriva ut en faktura, betala en faktura eller ens komma åt dem och inte heller hur man gör när man bloggar. Plötsligt har det blivit stiltje i hjärnan på mig och det gör mig helt tokig. Det är jätteotäckt, säger hon till Aftonbladet.

Även om hon i dag är frisk kvarstår fortfarande oron för viruset, och om hon skulle kunna få det igen.

– Får jag tillbaka det så hoppas jag det inte blir så mycket värre, jag har blivit rätt lugnad på den fronten. Men osäkerheten kring denna jävla sjukdom… Det är sådan konstig tid vi lever i och man försöker komma underfund med hur man ska hantera den här nya verkligheten som är allt annat än verklig. Sjukdomen är också så lömsk.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens stora oro för Christina Schollin – efter hastiga insjuknandet: ”Några långa veckor…”

Vädjan efter sjukdomstiden

Nu hoppas Christina Schollin att alla gör sitt bästa att följa alla restriktioner, och vädjar nu att alla borde ta pandemin på allvar.

Bildkälla: Skärmdump/Kanal5

– Nu får man försöka att förhålla sig till det faktum att man har drabbats, men man kan inte göra annat att bara acceptera att nu är det såhär och hoppas på att det inte ska bli värre. Men man får mos i huvudet, det är jättesvårt tycker jag att anpassa sig till det här och jag känner inte igen mig själv. Jag vill verkligen uppmana alla att ta den här pandemin på allvar och vara försiktiga och hålla er undan tills vi kan se någon slags ljusning och det kommer ett slags vaccin.

Vi är glada att höra att du och maken Hans mår bra i dag. Vi alla får nu hjälpas åt att göra det vi kan för att stoppa smittspridningen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.