Dagnys underbara julbesked – härliga uppdateringen från 109-åringen: ”Jag har festat till det lite grann”

Foto: TV4/TT

Dagny Carlsson fortsätter att underhålla svenska folket med sin populära blogg.
Nu delar 109-åringen med sig om ett härligt festtillfälle.

109-åriga Dagny Carlsson har genom åren hyllats för den inspiration hon sprider till massor av människor.

Hon fick sitt stora nationella genombrott efter 100-strecket. Då fångade hon svenska folkets hjärtan sedan hon medverkat i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra”. Där skildrades hennes liv som datorintresserad senior – Dagny startade som bekant upp sin välbesökta blogg ungefär vid det här tillfället.

Dagny har sedan dess har hon bland annat sommarpratat i radions P1, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon”, och gett ut egna boken ”Livet enligt Dagny”.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

LÄS MER: Efter stora livsförändringen – 109-åriga Dagnys nya framtidsplan för stora jubileet: ”Jag vill…”

Nu delar Dagny Carlsson med sig av en härlig, personlig uppdatering. 109-åringen har nyligen varit på julbord och njutit av maten.

– Jag har festat till det lite grann och varit på Stadshuskällaren och ätit julbord, skriver Dagny i sin blogg.

Exakt vad Dagny serverades på julbordet, såsom julskinka, köttbullar sill eller Janssons frestelse förblir en hemlighet. Men hon avslöjar samtidigt att det blev lagom med mat.

– Jag är för gammal för att kunna proppa i mig en massa mat men jag gör så gott jag kan. Jag brukar säga att det inte är så dumt att bli gammal för då kan man göra lite dumheter och fadäser, skriver Dagny Carlsson.

109-åringen resonerar vidare kring sin egen förmåga.

– Det kanske ses som en ursäkt att man är gammal, men jag håller inte med om att jag är dum. Jag har alltid varit en ganska vettig person och till och med ansetts vara en klok och förnuftig sådan.

Dagny Carlsson fick också nyligen stora rubriker i pressen då hon gick ut med att hon vill skänka sin lägenhet till förmån för Cancerfonden.

God Jul, underbara Dagny! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna ärliga inspirationskälla!

Exit mobile version