Danny Saucedos stora lycka med kärleken – nya beskedet om parets bebis: ”Panik”

Danny Saucedo är med i ”Melodifestivalen” för femte gången. Men det här året blir det speciellt – han kommer nämligen att ha hunnit bli pappa innan han kliver in i den fjärde deltävlingen.

När Nöjeslivet träffar honom avslöjar han att sambon Anna Eriksson ska föda när som helst.

– Du kommer säkert fråga det, men jag ska få barn alldeles strax. Det kan vara liksom nu, nu, säger han.

Under fredagen presenterades alla artister som ska delta i ”Melodifestivalen 2024”. En av de som är med i SVT:s stora musiktävling är popstjärnan Danny Saucedo, 37.

Det blir femte gången han är med i ”Mellon”. Han har gjort det en gång med gruppen E.M.D. och bandmedlemmarna Erik Segerstedt och Mattias Andréasson.

Läs mer: Därför gömde sig Danny Saucedo bakom märkliga hatten – sanningen bakom beslutet: ”Jag hade en…”

Tre gånger har han stått på scenen själv, med låtarna ”In the club”, ”Amazing” och ”Dandi dansa”. Senast han var med kom han på sjunde plats i finalen.

Danny Saucedo pappa
Danny Saucedo ska bli pappa för första gången. Foto: Tim Aro/TT

Denna gång är det också lite annorlunda för att Danny ska bli pappa nu innan årsskiftet, något han meddelade redan i början av augusti. Faktum är att hans sambo Anna Eriksson, 28, ska föda när som helst.

Danny: ”Ska få barn alldeles strax”

När Nöjeslivet pratar med artisten på SVT:s presskonferens där alla bidrag presenterades är hans fokus på annat håll.

– Du kommer säkert fråga det, men jag ska få barn alldeles strax. Det kan vara liksom nu, nu, säger han och kollar ständigt på sin telefon.

– Hon är höggravid. Det är egentligen nu till helgen, men hon kände att det är på g. Hon skulle i och för sig ringa, inte messa, fortsätter han.

Danny ser fram emot att bli pappa. Det har han gjort i många år. Han bekräftar nu att han och Anna väntar en son.

– Det känns mäktigt. Han får gärna komma den här veckan. Det ska bli asfett. Lite panik och spänning, säger han.

Har haft ett speciellt år

Tycker du på något sätt att det är skönt att han kommer nu innan ”Melodifestivalen” drar igång ordentligt?

– Det hade tagit lite väl mycket fokus från tävlingen (om sonen kommit senare). Jag är också glad att han kommer nu så jag får ett lackmustest på vad som är viktigt här i livet. Hela året har varit väldigt speciellt för mig. Jag har börjat ifrågasätta vem jag är och vad jag står för. Vad jag vill skapa för människa, som ska komma, säger Danny och fortsätter:

Danny Saucedo
Snart börjar ett nytt liv för Danny. Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag har längtat efter ett barn så länge, så det här blir verkligen viktigare än någonting annat, vilket kan vara skönt. Då slipper jag gå in i ”Mellon” och tycka att det är kniven mot strupen och att hela livet hänger på det – vilket jag gjort tidigare år.

Danny Saucedo tävlar med låten ”Happy that you found me” och deltar i den fjärde deltävlingen i Eskilstuna, lördagen den 24 februari.

De andra artisterna i samma deltävling är Tiktok-profilen Lia Larsson, metalduon SCARLET, ”Idol”-finalisten Albin Tingwall, dansbandet Lasse Stefanz samt popstjärnan Dotter.

Lycka till i ”Melodifestivalen” 2024, Danny Saucedo. Och framför allt – lycka till med bebisen. Ta hand om varandra.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev