Foto: TV4

Därför byter Anton Hysén namn – det här heter han nu

Dubbla Let’s dance-vinnaren Anton Hysén byter namn!

Fotbollsspelaren och realityprofilen Anton Hysén slog igenom för den breda tv-publiken efter succén i ”Let’s dance”.

Hysén, som är son till fotbollshjälten Glenn Hysén, vann den sjunde upplagan av TV4:s populära dansunderhållning tillsammans med Sigrid Bernson år 2012.

Foto: Youtube

Sedan dess har han varit tillbaka på bästa sändningstid flera gånger. När programmet firade 10-årsjubileum med en specialsäsong 2015, så vann den 29-årige göteborgaren igen! Och i våras gjorde han plötsligt comeback när TV4 bjöd in tidigare profiler till programmet. Då dansade Hysén i en trio med Sussie Eriksson och Calle Sterner.

Nu meddelar Anton Hysén att han byter namn.

Nästa gång han dyker upp i ”Let’s dance” eller något annat tv-program för den delen, så kommer tittarna i stället mötas av en ruta som förklarar att han heter: Antonio Hysén.

På sociala medier har Antonio gått ut och berättat om sitt beslut under dagen.

”Min mamma ville döpa mig till Antonio men min pappa ville ha Anton. I dag är det bytt för att jag gillar Antonio mer. Jag bytte mitt namn officiellt till Antonio i dag”, skriver han på Instagram.

I ett inlägg senare under dagen har Antonio, som också stryker sitt mellannamn Glenn, förtydligat sitt beslut.

”Jag har bytt namn för jag tycker Antonio är fint och det var på tal vid min födsel. INGET ANNAT ALLSTÅ!”, skriver Hysén på Instagram där han bland annat poserar tillsammans med pappa Glenn.

Antonio förklarar också att han fått en del negativa kommentarer i sociala medier sedan han berättat om sitt beslut, och väljer att ryta ifrån.

”Jag är 29 år och är en vuxen man”, konstaterar han i samband med namnbytet.

Kommer ni ihåg hur det såg ut när Antonio och Sigrid dominerade dansgolvet i Let’s dance?

Dela gärna vidare för att önska Antonio all lycka framöver, en riktig tittarfavorit efter tiden i ”Let’s dance”.