Därför får Linda Bengtzings nya ärliga kroppsbild folk att stanna upp – hyllas efter orden: ”Jättefin”

Linda Bengtzing är popsångerskan som gett oss flera hits och oförglömliga uppträdanden genom åren.

Nu visar hon upp privata bilderna och talar ut om sin kropp och utseende.

Linda Bengtzing, 49, har en lång karriär – både bakom sig men förstås också framför sig.

Genom åren har hon uppträtt i rampljuset i en rad olika sammanhang. Bland annat har hon stått på scener under Melodifestivalen och Diggilooturnén samt har även programlett Bingolotto.

Nu senast är Linda aktuell med en schlagerturné tillsammans med Magnus Carlsson som heter ”En jäkla massa schlager”.

Talar ut om utseendet

Nyligen lade Linda Bengtzing upp ett inlägg på Instagram där hon delade med sig av några privata bilder på sig själv.

Och i inlägget delar hon även med sig av ett viktigt budskap, samt några insikter.

Kära följare… människor. Mitt insta är fullt av humor, härligt hästliv, ibland glamour och en hel del yta. Men mitt konto är bara en fjärt i rymden av allt och alla som ryms här. Ibland dimper det ner sanningar, äkthet och filterlösa inlägg som gör mig glad på riktigt. Ofta när någon klarar något den kämpat med. Allt från tillfriskna från sjukdom till att vinna ett pris”, inleder Linda inlägget med.

Insikten om kroppen efter graviditeterna

Efter att ha burit på och välkomnat två barn till världen så formas även kroppen efter detta. Linda väljer nu att belysa detta med bilder på sig själv. Det är framför allt hennes mage som hon vill uppmärksamma.

Här är vardag från mig. En tvåbarnsmamma – snart 50 år- som tränar lite för att inte få ondare i en trött kropp. Många gånger har jag tittat ner på min mage och tänkt på den. Älskat den men oxå tänkt; herregud. Hur ser den ut. Detta går inte att rädda. Träna bort. NEJ. Det ska den inte. Den har burit två underbara ungar. It stays. Så. Nu undrar jag – känner någon igen sig på bild 3?

Linda Bengtzing passar även på att skicka ut frågan om vi kanske är för ytliga och ”perfekta” på sociala medier. Att vi ofta väljer att dölja hur verkligheten faktiskt ser ut.

Känslor runt detta? Är det för lite sanningar på insta? Är det kanske så vi/ni vill ha det. Träningsövningar undanbedes”, skriver hon.

linda bengtzing
Linda Bengtzing är en av årets programledare för Mello. Foto: Janne Danielsson/SVT

Reaktionerna efter inlägget

Efter att Linda lade ut inlägget så tog tidningen Hänt kontakt med henne. Hon meddelar att responsen från följarna har varit positiv.

– Enbart positivt och igenkänning. Att de är tacksamma för att jag gör det, för att de inte hade vågat lägga ut något sådant. Att vi faktiskt ser likadana ut, att vi ändå är samma skrot och korn. Det är dags 2024 att vara snälla mot varandra och oss själva, säger Linda Bengtzing till Hänt.

Och bland hennes följare har flera kommenterat med hyllningar till stjärnan.

Jättefin fantastisk mage. Samma här”, skriver en person.

Bra där med filterlöst inlägg som speglar den enkla, nakna, sanningen vilket är vardag för de allra flesta. Tänk om fler vågade posta på samma sätt så kanske inte samhällsnormen se ut som den gör…”, skriver en annan.

Heja dig Linda! Så fint att du uppmärksammar detta och visar att våra kroppar förändras – men att vi alla är fina oavsett.

Vad tänker du om Lindas inlägg? Skriv gärna en kommentar på Facebook!