Därför har aldrig Davids och Renées son Leo fått vara med i ”Hellenius hörna” – sanningen om beslutet

Hans mamma är Renée Nyberg och hans pappa David Hellenius. Själv är Leo Hellenius, 17, före detta barnskådis – numera fotbollsspelare som representerat Sveriges U17-landslag.

Trots sina familjeband har aldrig Leo fått komma till pappans tv-program ”Hellenius hörna”.

Nu avslöjar David varför Leo inte dykt upp i rutan.

Det var skrivet i stjärnorna att Leo Hellenius, 17, skulle hamna framför en kamera. Hans föräldrar är inga mindre än två av Sveriges största programledarproffs i tv: David Hellenius, 49, och Renée Nyberg, 57.

Det var i SVT:s julkalender Selmas saga 2016 som vi fick stifta bekantskap med honom för första gången. Han medverkade även en del i serien ”Finaste familjen”, där även David var med.

Läs mer: Bästa vännens sista samtal med Lasse Berghagen – orden från sjukbädden han aldrig glömmer: ”Sa att han skulle…”

Men sedan var det som att Leo försvann lika snabbt från strålkastarljuset som han kom. Förklaringen var att han fokuserade mer på sitt fotbollsspelande.

Det har burit frukt, minst sagt. Leo Hellenius spelar i dag i Djurgårdens ungdomslag och han har tidigare fått representera det svenska U17-landslaget. En otrolig ära.

Leo Hellenius
David Hellenius och sonen Leo delar ut pris på fotbollsgalan 2016. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Renées succé med ”Vilket liv!”

Hans föräldrar har också skördat stora framgångar på sistone. 2020 och 2022 vann både mamma Renée och pappa David varsin Kristallen-statyett som årets kvinnliga respektive manliga programledare. De har samlat flera sådana priser genom åren.

Renée har under hösten synts i TV4:s dundersuccé ”Vilket liv!” där hon tagit emot sex kända svenskar på Oscarsteaterns scen för att sedan summera deras liv och verk. En av gästerna var Lasse Berghagen, 78, som somnade in någon vecka efter att hans avsnitt sändes på tv.

David har å sin sida dragit igång med en ny säsong av älskade talkshowen ”Hellenius hörna”. Förra söndagen rev han av premiären och gästades då av bland andra fotbollsspelarna Amanda Ilestedt och Zecira Musovic, skådespelaren Fares Fares och artisten Thomas Stenström.

I år är programtiden förlängd till 90 minuter och inspelningarna äger rum i en större lokal än tidigare.

Denna vecka handlar programmet om följande, enligt avsnittets beskrivning: ”Den hyllade skådespelaren Evin Ahmad gästar hörnan och bjuder David på en rejäl fajt! Skiddrottningen Jonna Sundling berättar om sina framgångar. En skojfrisk Orup utsätter David för en blåsning, dessutom framför han sin klassiska hit ”Regn hos mig”.

David Hellenius, Hellenius hörna
David Hellenius i ”Hellenius hörna”. Foto: TV4

Därför har inte Leo dykt upp

När Aftonbladet sätter sig ner med Hellenius inför den nya säsongen påminns han om att hans fru Renée Nyberg faktiskt gästat programmet tidigare. Sedan får han frågan om när sonen Leo dyker upp i intervjusoffan.

– Bra fråga. Han har skådespelat lite men det kan dröja en stund. Han har inte fått frågan, svarar han.

Leos fotbollsspelande kommer också på tal.

– Vi spelade fotboll länge båda två. Snabbheten var tyvärr min enda styrka. Bollsinnet och lugnet har han fått från Renée, säger han.

Den något fyndiga reportern på kvällstidningen frågar även om Leo är bra på att slå hörnor, som en anspelning på att David också sysslar en del med just ”hörnor”.

– Han är skitbra på att slå hörnor. Fotkänslan har han också fått från Renée. Det är som man tror, att det är hon som har touchen, svarar han.

Söndagens avsnitt av ”Hellenius hörna” visas på TV4 klockan 20.00-21.30.

Gillar du den här typen av artiklar? Gilla-markera, dela och kommentera gärna på Facebook.