Foto: TV4, TT/Vilhelm Stokstad

Därför har Kjell Bergqvist aldrig bråkat med sin 18 år yngre fru Karin – knepet som hållit kärleken vid liv i 20 år 

När Kjell Bergkvist klev in på en restaurang mötte han 18-år yngre Karin.

Det kan verka som en slump, men för Kjell och Karin var det ödet.

20 år senare har makarna aldrig bråkat – nu berättar Kjell om kärleksknepen med hustrun.

Kjell Bergqvist har länge varit en av Sveriges mest folkkära skådespelare.

På sitt CV har han en lång lista av betydande roller i stora filmer som ”Den bästa sommaren”, ”Graven” och ”Bäckström”.

Har även medverkat i flera ”Beck”-filmer där han spelade Martin Becks kollega Sten Lennart Kollberg.

Kjell Bergqvists uppväxt – kommer från enkla förhållanden

Kjell Bergkvist föddes i Enskede till en arbetarfamilj där, pappa Sven Berqvist jobbade som lastbilschaufför och mamma Märta Bergqvist spenderade långa timmar på nattskiftet som sjuksköterska.

Som ung var Kjell en stökig skolelev men hittade räddningen i teatern efter att hans kusin – som Kjell bodde med för tillfället – uppmanade honom att söka in till Dramatens högskola.

Han gick ut skolan och debuterade i filmen ”En enkel Melodi”, 1974.

Vem var Kjell Bergqvist gift med innan Karin?

I 20 år har Kjell varit gift med sin livs stora kärlek Karin Bergqvist.

Karin är dock inte Kjells första kärlek i livet. I sju år var han nämligen förlovad med skådespelerskan Angelina Amico.

Förlovningen bröts och Kjell hittade kärleken på nytt i skådespelerskan och ”Miss Universe”-vinnaren från 1984, Yvonne Riding.

De gifte sig 1988 men efter 12 år ihop slutade äktenskapet i en skilsmässa. Trots det har Kjell och Yvonne en god relation idag.

– Min exfru Yvonne har också varit helt fantastisk mot Karin från början. Att det inte skulle varit så hade jag annars kunnat tänka mig när jag och Yvonne inte riktigt var on speaking terms, berättade Kjell för Aftonbladet och fortsatte:

– Men de har varit jättebra vänner i alla år och i julas var vi i Thailand hela gänget. Jag tycker vi har lyckats bra. Det är klart det var några år runt skilsmässan som inte var så jävliga roliga, men sedan har det verkligen funkat bra.

Hur träffades Kjell Bergqvist och Karin Bergkvist?

När Kjell återigen var singel träffade han sin livs stora kärlek av en slump. Han var sen till ett möte med vännen Ulf Malmros, som i väntan på Kjell började samtala med personalen på restaurangen.

– När jag anlände låg Uffe några gin och tonic före mig. Han satt i baren och pratade med Karin som jobbade på restaurangen. Vid sidan om deras konversation hände något annat mellan Karin och mig, har Kjell Bergqvist berättat för Hemtrevligt.

Kjell kunde inte sluta tänka på kvinnan från restaurangen och bestämde sig för att återvända redan dagen därpå.

– Dagen efter gick jag tillbaka till restaurangen och frågade Karin om hon ville gå ut och äta middag med mig någon kväll. Hon fullkomligt sprang ut i köket för att hämta papper och penna så att hon kunde ge mig sitt telefonnummer.

Hur många barn har Kjell Bergqvist?

Kjell Bergkvist har totalt fyra barn med tre olika kvinnor. Hans äldsta är dottern Johanna Bergqvist, född 1977; som Kjell fick ihop med Angelina Amico.

De två yngsta döttrarna Sandra Bergqvist, född 1989, och Nathalie Bergqvist, 1994, fick Kjell med exfrun Yvonne Ryding.

Med Karin Bergkvist har Kjell yngsta och enda sonen Leo Bergqvist, född 2007.

Kjell är även morfar då dottern Sandra har en son, Edwin.

Kjell Bergqvist välgörenhetsarbete med familjen

För flera år sedan bestämde sig familjen för att lämna Sverige och flyttade istället till den lilla fiskebyn Hua Yang, söder om Hua Hin i Thailand.

2015 startade Kjell ett välgörenhetsprojekt där, med syfte att lära barn att simma. Sedan dess har de bekostat simlektioner på flera platser runt om i Sydostasien.

Numera driver han insamlingsstiftelsen tillsammans med Karin och sonen Leo.

– Det känns väldigt behjärtansvärt eftersom det drunknar sju thailändska barn om dagen. Vi har en pool på vår tomt där en simlärare har simlektioner och så har vi köpt en mobil pool så att det går att ha på andra håll också. Vi bjuder på glass och på så sätt lockar vi dit de barn som inte riktigt vet om de vill eller vågar, har Kjell Bergqvist berättat för tidningen Senioren.

För Hemtrevligt har Kjell berättat att han har svårt att hålla i pengarna när han ser eländet där han bor.

– Jag är så blödig. När jag ser fattigdom och elände tömmer jag alla mina bankomatkort och delar ut pengar till höger och vänster. Det är inte alltid bra. Om man delar ut kontanter i Thailand går pengarna ofta till fel saker, som alkohol eller lotter,

Som tur är finns Karin vid hans sida för att se till att Kjell inte tar några impulsiva beslut och istället kan hjälpa till på rätt sätt.

Kjell Bergqvist om äktenskapet med 18 år yngre Karin – har aldrig bråkat

Kjell och Karin har varit gifta i 20 år och är lyckligare än någonsin. Det skiljer 18 år mellan dem men det har aldrig varit ett problem.

– Jag är så glad och lycklig över Karin på alla sätt. Hon är smart och beläst. Karin är 18 år yngre, men jag brukar säga att hon är 18 år klokare. Jag har alltid haft humör, blivit förbannad och slagit i skåpdörrar. Sådant jag i efterhand tycker är trams, berättade Kjell för Hälsoliv och fortsatte:

– Redan från början sa Karin: ”Släpp det, Kjelle. Om två minuter är det glömt.” På 18 år har vi icke bråkat en enda gång. Vi har haft diskussioner när vi tycker olika, men aldrig sagt din jävla idiot. 

Vidare avslöjar Kjell vad som är hemligheten bakom deras bråkfria äktenskap.

– Vi tjafsar aldrig om städning. Behöver det dammsugas så dammsuger jag. Jag ber inte någon annan göra det. Karin har en väldig integritet och skinn på näsan. Även om man skulle vilja går det fan inte att sätta sig på henne.

Ni är så fina Kjell och Karin!

Vi önskar er all lycka.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev