Harald Treutiger bryter tystnaden om gänget i ”Bättre sent än aldrig” – så är relationerna bakom kamerorna

Under onsdagen sänds Kanal5:s nya humorserie Bättre sent än aldrig för fjärde gången. Harald Treutiger, Peter Magnusson, Thomas Ravelli, Kjell Bergqvist och Claes Malmberg reser jorden runt och upplever sådant de alla har drömt om.

Programmet älskas av tv-tittarna och deltagarna hyllas för sin medverkan.

Nu har Harald Treutiger öppnat upp om hur relationerna mellan de fem männen såg ut när kamerorna var avstängda.

I programmet Bättre sent än aldrig får tittarna följa programledaren Harald Treutiger, 67, skådespelaren och komikern Claes Malmberg, 62, skådespelaren Kjell Bergqvist, 70, fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, 64, och skådespelaren Peter Magnusson, 48, på deras livs största resa.

De reser till Marocko, Italien, Storbritannien, Belgien och Spanien och prickar av sevärdheter och annat som de haft på sina respektive ”bucket lists”.

Läs mer: Därför tokhyllas Claes Malmberg av tittarna – efter draget i ”Bättre sent än aldrig”: ”Älskar”

Det är ett både spännande och roligt uppdrag, jag har aldrig fått en sån här chans förut och kommer förmodligen aldrig få det igen. Att få se så spännande och vackra platser och dessutom med de här roliga gubbarna. Det är ju inte tyst nån gång, om man säger så. Vad tittarna kan vänta sig? Ingen aning, jag vet inte ens själv vad som kommer hända”, sa Claes Malmberg i ett pressmeddelande innan säsongen började sändas.

Under onsdagen sänds det fjärde avsnittet på Kanal 5. Gänget är i skotska Edinburgh och Thomas Ravelli har flugit dit sin tvillingbror Andreas.

Peter Magnusson, Claes Malmberg, Kjell Bergqvist, Harald Treutiger och Thomas Ravelli i Bättre sent än aldrig. Foto: Kanal5/Instagram

”Fem egocentriker som reser Europa runt”

I en intervju med Expressen har den före detta Expedition: Robinson-programledaren Harald Treutiger nu uttalat sig om hur det egentligen var att hänga med alla ”gubbar” under inspelningen.

– Programmet är ju då fem egocentriker som reser Europa runt och snackar om sig själva. Det är ett sätt att beskriva det. Så de fantastiska europeiska sevärdigheterna som vi upplever blir någon slags kulisser till egotrippade gubbar. Jag tar i lite nu, säger han till tidningen med glimten i ögat.

Han berättar vidare att inför inspelningen så kände de fem medverkande knappt varandra alls. Under resans gång fick de ständigt se nya sidor hos varandra.

Läs mer: Därför tokhyllas ”Bättre sent än aldrig” av tittarna – starka känslor efter profilernas agerande: ”Fantastiska” 

– Vi hade väl alla setts någon gång i verkligheten, men ganska kort och ytligt. Vi hade väl ingen relation innan. När vi är med på det här så är ju vi på en arena för allting ska televiseras och visas för en stor publik, så vi är ju våra ”artist-jag” även i det här programmet. Men emellanåt rullar inte kamerorna och då får vi mer av det ”privata-jag”, säger han.

Har en annan bild av Claes Malmberg

Exempelvis säger han att alla är vana att se Claes Malmberg som en ”spelevink”, men att han kan vara på ett helt annat sätt också, att han kan vara mycket lugnare och prata om djupare ämnen också när kamerorna är avstängda. Men när kamerorna filmar har han en känsla av att han måste leverera.

Treutiger beskriver också Peter Magnusson som en person som antingen är väldigt intensiv, eller inte alls. Han har en så kallad ”on/off-switch”.

Harald Treutiger. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Han avslutar med att säga att det var otroligt roligt att lära känna alla under inspelningen.

– Vi har haft vårt roliga. Nu hoppas man ju bara att de som filmat när vi haft vårt roliga lyckas förmedla en smula av det som vi upplevde så att det också blir roligt för publiken, eller trevligt, eller mysigt, säger han.

Det är fantastiskt kul att få följa er resa, Harald. ”The Gubbe is back”, som det snackades om inför premiären.

Vad tycker DU om programmet? Dela gärna artikeln och lämna en kommentar för att göra din röst hörd. Vill du se mer av Bättre sent än aldrig?