Kjell Bergqvist blev pappa igen vid 54 års ålder – så förändrades livet med sonen Leo: ”På vissa sätt var det…”

Kjell Bergqvist är skådespelaren som vi sett i mängder av briljanta roller genom åren.

Stjärnan blev pappa igen på senare år – i en intervju med Allas berättar han om hur det var, och är.

Kjell Bergqvist, 70, har sedan 50 år tillbaka figurerat i filmer, tv-serier och pjäser.

1973 gick han ut Dramatens elevskola och direkt fick han en roll i filmen ”En enkel melodi”.

Sedan dess har Kjell figurerat i mängder av verk där han alltid lika pricksäkert spelar sina roller med stark inlevelse. Under sin karriär har han varit oerhört produktiv och spelat i bortåt hundra filmer och tv-serier.

Och även om Kjell Bergqvist har kommit upp i åren så tycks det inte som att han har några planer på att lägga av. Senast har han varit aktuell med kriminalserien ”Bäckström”, realityserien ”Bättre sent än aldrig” samt även som trollet Gorm i årets julkalender: Trolltider – legenden om Bergatrollet.

Kjell Bergqvist blev pappa igen

Kjell blev pappa för första gången 1974 då han fick en dotter. Senare fick han två döttrar med Miss universum-vinnaren Yvonne Ryding, som han tidigare var gift med.

År 2000 skilde han och Yvonne sig och fyra år senare gifte han sig med nuvarande hustrun Karin, som är född 1971. Tillsammans med henne fick han sonen Leo, som idag är 16 år gammal.

Kjell Bergqvist var 54 år när han blev far till Leo. I en intervju med Allas berättar han om hur det var.

– På vissa sätt var det jobbigare att få barn igen då jag var lite äldre och kanske inte hade samma fysiska ork. Samtidigt hade jag mycket mer erfarenhet och visste vad det handlade om. En stor fördel är att Leo håller mig yngre och det är en härlig och driftig kille, säger Kjell Bergqvist till Allas.

Kjell Bergqvist med Karin och Leo
Foto: Maja Suslin/TT

Så lever familjen

Tillsammans med Karin och Leo har Kjell Bergqvist levt både i Thailand och Sverige. I Thailand är familjen mycket engagerade i välgörenhet och har bland annat startat flera simskolor.

– Jag hatar att frysa, brukar säga att jag har frusit klart, haha. Och det har säkerligen smittat av sig på de övriga i familjen också. Leo har gått i en svensk skola i Thailand genom alla år och det har fungerat hur bra som helst. Eftersom de bara varit sju, åtta elever i klassen har läraren haft mycket tid att hjälpa dem, något som bidragit till att de bara behövt gå till tvåtiden om dagarna och sluppit läxor. Leo har ändå visat sig ligga före de andra i sin klass hemma i Sverige. Får se hur det blir med allt nu när han gått ut nian och ska plugga på gymnasiet.

Det är svårt att tänka sig en bättre pappa än dig Kjell! Och vad härligt att vi får se dig i så många produktioner!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev