Därför petas tv-profilen från ”Biggest loser” – försvinner efter TV4:s beslut: ”Inte fått reda på varför”

I åtta säsonger har tittarna sett Mikael Hollsten träna deltagarna i ”Biggest Loser”.

Men nu har TV4 lämnat beskedet att det inte blir någon nionde säsong för tv-profilen.

– Jag hade gärna fått reda på varför, säger Mikael Hollsten till Hänt.

Under de senaste åtta säsongerna har tittarna kunnat se Mikael Hollsten, 37, träna deltagarna i TV4:s ”Biggest Loser”.

Med sin gedigna kunskap om träning och hälsa har han, tillsammans med Pischa Strindstedt, 34, hjälpt deltagarna i resan mot en hälsosammare livsstil. 

Men nu bryts samarbetet och det blir ingen nionde säsong för Mikael. Vilket även Hänt skrivit om.

– Jag blev uppringd, man har sagt att man ska fortsätta köra med en tränare istället för två. Då har man beslutat sig för att inte köra vidare med mig, så jag antar att man kör vidare med Pischa då, säger Mikael Hollsten till Hänt.

För den personliga tränaren kom beskedet som från en klar himmel och han önskar att han hade fått reda på vad som låg bakom beslutet.

– Jag har inte fått reda på varför jag inte får fortsätta, utan de fattade ett beslut bara säger de. Jag hade gärna fått reda på varför, men de sa bara att de ska köra med Pischa istället, säger han till Hänt.

Fortsätter på samma spår

När han nu inte längre kommer att synas i rutan vill han ändå fortsätta på samma spår – fast utan kameror.

I ett eget nyskapat projekt tänker han fortsätta med att hjälpa folk som vill gå ner i vikt. Med andra ord får Mikael ändå göra det han vill, fast utanför rampljuset.

– Hade de sagt så här ”vill du göra en säsong till” så hade jag gjort det. Men inte genom att ändra på så sätt att jag ska prata mindre, att du håller på och snackar mindre filosofi och psykologi. Eller att jag ska vara mer pepp och ställer upp på mer gruppträning och lite webb-tv och ställer upp i appen, då hade jag tackat nej ändå, berättar han för Hänt och lägger till:

– Jag gör inte Biggest loser för att vara på tv.

Mikael Hollsten och Pischa Strindstedt
Foto: Sophie Odelberg/TV4

Förtydligandet på Instagram

På Instagram förtydligar även den personliga tränaren att han inte på något sätt har en dålig relation till TV4. Han meddelar även att han inom snar framtid kommer att berätta mer utförligt om vad som hänt.

”Kortfattat så är det absolut 0% Bad Blood mellan mig och produktionen och jag är superstolt över det jobb vi gjort under alla dessa år”, skriver Mikael Hollsten på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CRBsEWUFC7K/

Vi önskar Mikael all lycka i framtiden! Kommer ni att sakna honom i programmet? Lämna gärna en kommentar på Facebook!