Därför vägrar Titti Schultz skaffa barn – berättar nu om beskedet med kärleken: ”Ett självklart beslut”

Den populära radioprofilen Titti Schultz, 50, har varit tillsammans med kärleken Erik Näss i 16 år.

Nu berättar hon om varför paret inte har några barn.

Under 2000-talet var hon en populär programledare på radiokanalen Rix Fm och tillsammans med kollegorna Roger Nordin och Gert Fylking underhöll hon svenska folket i morgonprogrammet ”Rix Morronzoo”.

Och det var där, på jobbet, som Titti Schultz, mötte sin stora kärlek´ Erik Näss.

Idag har paret varit tillsammans i 16 år. Paret träffades via jobbet och enligt Titti var det Eriks humor som fick henne på fall.

Titti Schultz, programledare på P4
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT Jessica Gow/TT

Därför vägrar Titti Schultz skaffa barn

Titti har alltid varit öppen med att hon inte vill ha några barn och hon står fast vid det beslutet än idag.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om varför.

– För mig har det alltid varit ett självklart beslut. Jag har istället alltid sett alla möjligheter som finns i en härlig relation om man inte har barn. Det som varit utmanade är att jag i alla förhållanden har fått ta med i beräkningen att jag kan bli lämnad när som helst. Som man har man ju en spelplan under en mycket längre tid, berättar Titti Schultz i Aftonbladet om barnbeslutet, och fortsätter:

– Har jag ångrat mig? Nej. Har jag funderat på vem som ska ta hand om mig när jag är gammal? Jo lite, men det blir jag själv. Har man ungar kanske någon i alla fall ser till att man kommer in på ett hem. Jag kommer väl sitta där helt mumifierad på samma plats i sju år och med tv:n på innan någon upptäcker att jag är borta.

För Erik var beslutet inte lika självklart. Men efter en del betänketid landade han så småningom i att han valde kärleken Titti och skippade barn.

– Ja, det är kärlek och är något som vi har pratat om mycket. Vid ett tillfälle sa Erik att han hade valt mig, och det är väldigt fint att bli vald.

Att ta det aktiva beslutet att inte skaffa barn har inte varit helt lätt för omgivningen att smälta.

Beslutet väcker starka reaktioner

I intervjun med Aftonbladet berättat Titti om hur flera frågat om det egentligen är så att hon inte kan få barn.

För tidningen berättar hon också om att en kvinna kom fram och sa att man inte är en riktig kvinna förrän man har fött barn.

– Det var en kvinna som sa så. Det förvånar mig varje gång att kvinnor är så jävliga mot andra kvinnor. Det är helt obegripligt och jag har inget överseende med det. Det har också hänt flera gånger att folk lite förtroligt frågat mig om det är så att jag inte kan få barn. Det är jättefräckt. Om det hade varit så hade det varit som att peta med en skitig pinne och sticka in den i ett öppet sår.