Darin gör unik version av Céline Dions klassiker – kronprinsessans reaktion säger allt

Darin stal rubrikerna på Polarprisgalan 2022.

Detta efter en fullkomligt magisk tolkning av Céline Dions klassiker.

Fest och glamour var temat på Grand Hôtel i Stockholm.

Det internationella musikpriset instiftades 1989 av legendaren Stig ”Stikkan” Anderson och går till personer, grupper eller institutioner som gjort betydande insatser inom musiken.

När det var dags för galan 2022 mottagarna Ensemble intercontemporain och punkikonen Iggy Pop, som hyllades stort under galan.

Men det var inte bara årets pristagare som fick ett extra erkännande. Eftersom fjolårets gala ställdes in på grund av coronapandemin uppvaktades även tidigare vinnare. Bland annat den amerikanska kompositören Diane Warren, som tilldelades priset 2020.

Och när den svenske stjärnan Darin Zanyar, under kvällen hyllade henne med ett speciellt nummer så var inte ett öga torrt.

darin zanyar, because you loved me
Foto: TV4

Darin sjunger ”Because You Loved Me”

Låten som Darin sjöng på Polarprisgalan var ”Because You Loved Me”. En låt som skrevs av just Diane Warren år 1996, och som kommit att fira stora framgångar med Céline Dions magiska röst.

Låten gick inte bara in på topplistorna över hela världen. Den har i efterhand rankats som en av de bästa kärlekssångerna genom tiderna, vunnit stora priser och sålt miljoner exemplar.

Men även om Céline Dions originalversion är någonting i hästväg, vågade sig Darin nu alltså på att göra en egen tolkning av klassikern.

Och med sin magnifika röst, bjöd han på ett minst sagt imponerande resultat. Något som inte minst märktes på åskådarna.

Bland annat filmade kameran vid flera tillfällen in kronprinsessan Victoria, som satt i publiken med blanka ögon och såg mycket rörd ut.

LÄS MER: Därför stoppas prinsessan Sofia – tvingas ställa in efter bakslaget i familjen

kronprinsessan victoria, prins daniel, polarpriset, polarprisgalan
Foto: TV4

Hyllas som en stjärna efter Polarpriset

I slutet av numret zoomade kameran också in på huvudpersonen själv, Diane Warren. Med tårar i ögonen gjorde hon en gest av tacksamhet till Darin.

Efter galan har mycket av diskussionerna också handlat om Darins fantastiska tolkning. På TV4:s sociala medier hyllades artisten stort.

”Wow, vilket fint framförande av en underbar låt. Vilken röst”, skriver en användare.

”Den här gav mig gåshud. Darin är så begåvad och ger verkligen allt”, skriver en annan.

”En fjullfjädrad världsartist. Snacka om att håret reser sig på armarna”, kommenterar en tredje.

Vilken artist, vilken röst. Tryck på DELA-knappen om du också tycker att Darin förtjänar att uppmärksammas efter showen på Polarpriset!